Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Autonome Beeldende Kunst

Na de studie
Na het afronden van je opleiding mag je de titel Bachelor of Arts voeren en ben je officieel beeldend kunstenaar. Maar je kunt ook nog doorstuderen. Bijvoorbeeld de mastertrack Polis, onderdeel van de master Fine Arts and Design. 

Je mogelijkheden na de studie

Diploma
Na deze opleiding heb je een Bachelor of Arts degree en ben je officieel beeldend kunstenaar.

Kans op werk
De meeste afgestudeerden zijn in staat om zich na de opleiding financieel overeind te houden, eventueel in combinatie met een bijbaan. Je kunt het kunstenaarschap op verschillende manieren tot uiting laten komen. Naast je werk als autonoom beeldend kunstenaar - individueel of in een kunstenaarscollectief-  kun je ook optreden als creatief denker in organisaties, tentoonstellingen en kunstmanifestaties samenstellen of actief zijn als kunstcriticus.

Student beeldende kunst aan hetw erk

Doorstuderen: mastertrack Polis
Sinds september 2016 kun je doorstuderen aan de tweejarige mastertrack PolisThe learning community: artistic practices as debating laboratories. Deze track maakt deel uit van de Master Fine Arts and Design, is Engelstalig en sluit qua studieprogramma goed aan bij de opleiding Autonome Beeldende Kunst. Deze bijzondere master is een uitdaging voor mensen die hun artistieke praktijk willen benaderen vanuit een autonome houding. Polis deelnemers willen deze verder onderzoeken door het debat te gebruiken als belangrijkste conditie. De mastertrack Polis is in hetzelfde ateliergebouw gevestigd en beschikt over een gemeenschappelijk atelier.

Polis bijeenkomst

Je kunt ook een andere Master of Arts opleiding doen. Dat kan overal in Europa.

Alumni

De afgelopen jaren zijn verschillende alumni van onze opleiding succesvol doorgedrongen tot het (inter)nationale werkveld van de beeldende kunsten, waaronder Keetje Mans, Tanja Ritterbex, Bas de Wit, Chaim van Luit, Astrid Mingels, Joep Vossebeld en Sanne Vaassen.

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie