Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Autonome Beeldende Kunst

Beroep
Beeldend kunstenaar word je omdat er een drijfveer vanuit jezelf is, waardoor je wil scheppen. Maar dat is niet genoeg! Je wil jezelf ook professionaliseren. Je bent bewust dat je als kunstenaar onderdeel bent van een ingewikkelde samenleving en je wil je kunstenaarschap op een onafhankelijke en proactieve manier verbinden aan een (arbeids)markt.

Wat zijn je carrièremogelijkheden?

Na de opleiding ben je officieel beeldend kunstenaar. Je kunt het kunstenaarschap op verschillende manieren invullen. Naast je werk als beeldend kunstenaar kun je ook optreden als creatief denker in organisaties, tentoonstellingen en kunstmanifestaties samenstellen of actief zijn als kunstcriticus

Kans op werk
In de regio zijn steeds meer mogelijkheden voor pas afgestudeerden om aan de slag te kunnen. Ook brengen we je al vroeg in je opleiding in contact met het toekomstig werkveld. De Academy werkt nauw samen met onder meer het Bonnefantenmuseum en Marres House for Contemporary Culture in Maastricht, Z33 in Hasselt, Espace Nord in Luik, de Neuer Aachener Kunstverein, Ludwig Forum in Aken en de universiteiten van Leuven en Maastricht.

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie