Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Applied Science

De coating op je smartphone, de kleurstof in je kleren, het aspirientje tegen hoofdpijn, toegevoegde vitamines in je drankje, de biobrandstof in de stadsbus, je zonnebrandcrème. Al deze dingen zijn ontwikkeld in een laboratorium en uiteindelijk op grote schaal duurzaam geproduceerd. Als afgestudeerde van deze opleiding leer je producten of processen te ontwikkelen of verbeteren.

De opleiding in het kort

We leven langer, gezonder en comfortabeler. Dit komt onder andere door allerlei verbeteringen aan materialen en doorbraken in medische en chemische onderzoeken. Maar ook door efficiëntere fabrieken en door slimmer om te gaan met energie en grondstoffen.

Als afgestudeerde van deze opleiding bedenk je innovatieve oplossingen voor vraagstukken op maatschappelijk, technisch of medisch vlak. Je werkt mee aan de verbetering van de kwaliteit van leven en milieu, hier en in de rest van de wereld. Of je nu nieuwe medicijnen wilt ontdekken, high performance materialen wilt ontwikkelen of fabrieksprocessen wilt verbeteren, met de opleiding Applied Science kun je alle kanten op.Veel keuzemogelijkheden
Ben jij geïnteresseerd in biologie, scheikunde of technologie? Vind je het allemaal leuk, maar weet je nog niet precies welke kant je op wilt? Bij de opleiding Applied Science krijg je de mogelijkheid te ervaren wat je ambities en talenten zijn.

Aan het einde van het eerste jaar kies je een afstudeerrichting. Binnen die richting heb je, in het tweede jaar, nog vele keuzemogelijkheden, waarbij je ook kunt kiezen voor projecten in aangrenzende afstudeerrichtingen. Weet je juist wel precies wat je wilt? Ook dan kun je het programma zo samenstellen dat je voor verdieping kiest in de door jou gewenste richting.


Persoonlijk

We besteden veel aandacht aan de persoonlijke begeleiding van studenten. Bij ons ben je geen nummer, wij kennen je naam en gezicht. Docenten staan voor je klaar, tijdens, maar ook buiten lestijd. Daarnaast heb je tijdens je hele studie een studieloopbaancoach (SLC’er), die je in je studie volgt en begeleidt. Hij of zij is jouw aanspreekpunt, die ook je persoonlijke situatie kent.

Moderne faciliteiten
Zuyd beschikt over veel moderne laboratoria of praktijkruimten en studentwerkplekken met de nieuwste apparatuur.

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.


 Studie in Cijfers Applied Science

 

Verkort traject mbo

Applied Science heeft ook een variant speciaal op maat voor mbo'ers. Waar anderen de opleiding in 4 jaar volgen, doe jij dat sneller. Zo heb je in kortere tijd je bachelordiploma. Vervolgens kun je geld gaan verdienen, of doorstuderen aan een (pre)master.

Versneld traject mbo
Met een mbo-diploma van een verwante opleiding kun je een verkort programma volgen. Dit is mogelijk door een compacter programma.

Wil je meer informatie over dit versnelde traject? Maak dan een afspraak met onze studieadviseur: +31 (0)45 400 64 98 of appliedscience@zuyd.nl.

 

 

Contact

Meer contactinfo

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie