Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Basisvaardigheden natuurkunde

Wil jij een technische opleiding gaan volgen bij Zuyd Hogeschool, maar is het al enige tijd geleden dat je natuurkunde hebt gehad? Wil je je basiskennis van natuurkunde opfrissen? Zuyd biedt een cursus ‘Basisvaardigheden natuurkunde’.

Interactief
Deze cursus basisvaardigheden natuurkunde is heel praktisch: je gaat veel zelf aan de slag. De onderwerpen worden op een mooi gestructureerde manier aangeboden. Je hebt geen boek, de theorie is geïntegreerd in de opgaves. Je gaat veel oefenen met het maken van opgaves, die voldoende controleberekening toelaten, zodat je kunt kijken of je het goed hebt gedaan.

Voordelen
Als je wilt starten met een technische opleiding, dan heeft het voor jou verschillende voordelen als je de cursus gevolgd hebt:

 

  • Je krijgt al een beeld van het werken met formules, wat in technische opleidingen veel voorkomt.
  • Je begint sterker aan je opleiding, want een betere kennis van natuurkunde zorgt voor een beter begrip bij andere (technische) vakken.


Waar en wanneer?

De cursus start jaarlijks in mei/juni. Gedurende vier weken heb je twee keer per week les. De lessen zijn op maandag en woensdag van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw van Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Kosten 
De kosten bedragen circa € 75,-. 

Tentamen
Je sluit de cursus af met een tentamen. Een resultaat van 5.5 of hoger is voldoende. Bij een onvoldoende resultaat heb je recht op een herkansing.


Lesmaterialen
Je hebt de volgende materialen nodig:

  • Eenvoudige, niet programmeerbare rekenmachine
  • Schrijfblok, A4, met ruitjes 5x5 mm
  • Enkele fineliners in verschillende kleuren
  • Lineaal en/of geodriehoek