Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
oranje 1

Master of Arts Therapies

De Master of Arts Therapies is een opleiding die wordt vormgegeven binnen samenwerkingsverband met Zuyd Hogeschool (penvoerder) Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Stenden Hogeschool. Daarnaast wordt samengewerkt met ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

Met deze master kunt u een verdere professionalisering en verwetenschappelijking van uw competenties bereiken. Het beroep van vaktherapeut in de gezondheidszorg kan hiermee een gelijkwaardige rol gaan innemen naast andere hulpverlenende beroepen.De Master of Arts Therapies is een opleiding die wordt vormgegeven in samenwerking met Zuyd Hogeschool (penvoerder), ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Stenden Hogeschool.

De opleiding in het kort

Op de Master of Arts Therapies bereikt u verdere professionalisering en verwetenschappelijking van uw competenties. U verdiept zich in uw vak. Op basis van de praktijk ontwikkelt u indicaties en producten voor uw eigen cliënten. U doet onderzoek waarmee u bijvoorbeeld het effect van een bepaalde therapie kunt aantonen.

 


Studenten van deze opleiding zijn Bachelors Beeldende therapie, Danstherapie, Dramatherapie en Muziektherapie. In toenemende mate zien we Kunstzinnig Therapeuten en Speltherapeuten. Deze Nederlandstalige opleiding wordt ook bezocht door Belgische- of Duitse studenten.

 

Docenten zijn zeer ervaren professionals. Zij geven doorgaans les in het midden van het land; in Utrecht of Amersfoort. De lessen worden gegeven op vrijdagen. Het betreft een tweejarige deeltijdopleiding.

 

De opleiding wordt vormgegeven binnen een samenwerkingsverband van Zuyd Hogeschool (penvoerder), Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Stenden Hogeschool. Daarnaast wordt samengewerkt met ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Deze opleiding is NVAO geaccrediteerd.

 

Voor meer informatie zie ook de flyer (pdf).

 

 

Voor wie interessant?

Deze tweejarige, deeltijd opleiding is bedoeld voor dramatherapeuten, muziektherapeuten, beeldende therapeuten, speltherapeuten, kunstzinnig therapeuten en dans- en bewegingstherapeuten met praktijkervaring en voor hbo-docenten die lesgeven aan een of meerdere vaktherapeutische disciplines.

Vooropleiding
Een afgeronde hbo-opleiding Creatieve Therapie of aanverwante opleiding zoals kunstzinnige therapie of speltherapie.
 
Aanmelding

Stuur vóór 15 juni uw CV en motivatiebrief naar master.arts-therapies@zuyd.nl

Contact

Meer contactinformatie