Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Wat vind ik leuk?

Als je nog niet weet welke opleiding je wilt gaan volgen, is het goed om eerst jezelf beter te leren kennen. Wat zijn je kwaliteiten en waar ben je goed in? Wat vind je leuk om te doen? Het is belangrijk dat je dit eerst op een rijtje zet, voordat je start met je zoektocht naar een vervolgopleiding.

Maak een profiel van jezelf
Zuyd helpt je om een bewuste studiekeuze te maken. De eerste stap is het maken van een persoonlijk profiel, waarin je onderstaande vragen kunt beantwoorden. Download het document om je profiel in te vullen. 

 • Mijn sterke kanten: waar ben je goed in? Wat zijn jouw karaktereigenschappen waar je trots op bent? Bijvoorbeeld: betrouwbaar, sociaal, creatief.
 • Mijn minder sterke kanten: waar ben je niet zo goed in? Bijvoorbeeld: rekenen, presenteren, plannen.
 • Mijn interesses: wat vind je leuk om te doen? Waar gaat je interesse naar uit? Bijvoorbeeld: geschiedenis, talen, dieren.
 • Mijn hobby's: wat doe je graag in je vrije tijd? Bijvoorbeeld: schilderen, voetballen, lezen.
 • Mijn voorkeuren: wat is voor jou belangrijk als je gaat studeren? 
  Bijvoorbeeld: stad, sportvoorzieningen, mogelijkheden voor studeren in het buitenland.


Test jouw interesse
Een interessetest geeft je inzicht in de opleidingen die passen bij jouw interesses. Hier komt dus niet één opleiding uit, maar het geeft je wel een richtlijn. Laat je studiekeuze niet alleen afhangen van een test. Gebruik de uitslag vooral om je te laten inspireren en om verder te denken. Samen met je decaan of je ouders kun je de resultaten van de test bespreken.

Met deze interessetest weet je binnen tien minuten welke opleidingen het best bij je passen. De test laat alle opleidingen in Nederland zien.

 

Studiekeuze-app
Wil je weten welke opleidingen van Zuyd bij je passen? Doe dan onze app 'Studiekiezer'! Beantwoord gemakkelijk welke stellingen bij jou passen door ze naar links of rechts te swipen. Je downloadt de app in de App Store of Google Play.

Andere interessetests
Ben je er na het maken van de interessetest nog niet uit? Kijk dan eens naar de interessegebieden van Zuyd of naar de landelijke interessegebieden.

Andere tests vind je op:

 • Studiekeuze123
  Op Studiekeuze123 kun je een interessetest maken en je kunt gebruikmaken van de studiekeuzetool. Ook vind je hier informatie over alle opleidingen en onderwijsinstellingen in Nederland.
   
 • Kies Actief
  Met Kies Actief kun je zien wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Je moet je eenmalig aanmelden en daarna kun je aan de slag!
   
 • Profiel ASL / Qompas
  Bespreek met je decaan ook de testen die je maakt op de middelbare school, zoals Profiel ASL, Qompas of Keuzeweb.
   
 • Tkmst / Keuzegids
  Om opleidingen met elkaar te vergelijken kun je eens kijken bij Tkmst en Keuzegids.
Studente in atelier

Wie ben jij?

Download het document