Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Studiekeuzecheck

Leuk dat je wil kiezen voor een opleiding bij Zuyd Hogeschool. Zuyd biedt je een studiekeuzecheck aan na je aanmelding in Studielink.

Wat houdt de studiekeuzecheck in?
De studiekeuzecheck is de afsluiting van jouw oriëntatie op een studie tot de uiteindelijke inschrijving. Bij de check hoort een contactmoment met de opleiding om te kijken of de opleiding bij je past, of je nog vragen hebt over de opleiding of over het beroep. Je kunt je voor maximaal drie opleidingen aanmelden en dus ook drie studiekeuzechecks krijgen. Na afloop ontvang je een advies studiekeuzecheck. Bij aanmelding vóór 1 mei is dit advies niet bindend, je beslist zelf of je start met de opleiding. Deelname aan de studiekeuzecheck is gratis. Lees meer over de inhoud van de studiekeuzecheck. 

Aanmelding na 1 mei
Als je je na 1 mei aanmeldt via Studielink, ben je verplicht deel te nemen aan de studiekeuzecheck.  

Begeleiding bij twijfel
Twijfel je over de gemaakte of nog te maken studiekeuze? Maak gebruik van de aangeboden oriëntatie-activiteiten zoals:

Spreek zoveel mogelijk met studenten die al bezig zijn met de opleiding. Vergelijk via Studiekeuze123 de verschillende opleidingen en instellingen.  

Woon je in het buitenland?
Kom je uit Caribisch Nederland (Aruba, Curaçao, St. Maarten, Bonaire, Saba, St. Eustatius), dan krijg je ook een uitnodiging om deel te nemen aan de studiekeuzecheck. Je hoeft er niet speciaal voor naar Nederland te komen. De opleiding neemt met jou contact op voor een alternatief contactmoment. Ga je in het buitenland naar school en heb je straks een buitenlands schooldiploma, dan is de studiekeuzecheck niet voor jou van toepassing.