Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Maak het mee

Om zeker te weten of een opleiding bij je past, is het nuttig om het van dichtbij mee te maken. Proef de sfeer, experimenteer al met de lesstof en leer van de ervaringen van studenten!

Maak je profielwerkstuk bij Zuyd
Zuyd kan jou, als havo-5 of vwo-6 leerling hulp bieden bij het maken van je profielwerkstuk. Je komt dan drie dagen naar de hogeschool om aan een opdracht te werken. De voorbereiding doe je op je eigen school.  Bekijk welke profielwerkstukken je kunt doen.

 

Meet & Greet met studenten
Een Meet & Greet is een speeddate-sessie met studenten van Zuyd. Deze studenten vertellen hoe zij de overstap naar het hbo en naar Zuyd hebben ervaren. Tijdens de Meet & Greet gaat het bijvoorbeeld over vakken, werkvormen, toetsen, je sociale leven, studieloopbaanbegeleiding en de voorbereiding op je studiekeuze. 

Bezoek Open Dagen
Bezoek ook de Open Dagen van de opleidingen die jouw interesse hebben gewekt. Om je goed voor te bereiden kun je deze vragenlijst (pdf) gebruiken.

Doe mee aan een Meeloopdag of Proefstuderen
Tijdens een Meeloop- of Proefstudeerdag maak je intensiever kennis met de opleiding. Je volgt lessen, colleges of practica. Je proeft de sfeer onder de studenten en maakt kennis met de manier waarop onderwijs wordt gegeven. Meestal kun je pas deelnemen als je in je laatste jaar zit.

Informeer je over het beroep
Je kunt al eens kijken naar de beroepen die bij de opleiding horen. Misschien heb je al eens kennisgemaakt met beroepen op school, bijvoorbeeld tijdens de maatschappelijke stage of door het maken van een beroepentest. Ook worden er wel eens gastsprekers uitgenodigd in de les, die vertellen over hun beroep. Je kunt natuurlijk ook iemand uit je familie of vriendenkring bevragen die het beroep uitoefent waarin jij interesse hebt.  

Profielwerkstuk bij Zuyd

Bekijk de opdrachten