Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Informatie op internet

Om te kunnen bepalen welke opleiding bij je past, is het belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is. Ga daarvoor op zoek naar informatie op internet, zodat je weet welke opleidingen er zijn en ontdekt welke opleidingen jij leuk vindt. Bekijk verschillende websites, want elke website is weer anders.

 

 • Zuyd Hogeschool
  Bekijk alle opleidingen die wij hebben. Zit hier iets tussen voor jou? Kijk ook goed naar overeenkomsten en verschillen: Wat leer je zoal? Moet je veel samenwerken? Hoeveel scholieren starten elk jaar met de opleiding? Hoeveel uur heb je per week les, en hoeveel uur moet je dus zelf studeren of opdrachten maken?

  Met 'Studie in cijfers' kun je de studenttevredenheid, studentenaantal, studiesucces, contacttijd en baanperspectief van een bepaalde opleiding inzien. Deze cijfers kun je makkelijk met die van andere opleidingen vergelijken. Je vindt 'Studie in cijfers' bij iedere bacheloropleiding op de hoofdpagina in het tweede tabblad.

  Je kunt een interessetest doen van 10 minuten, waarna je de opleidingen te zien krijgt die het beste bij je passen.

 

 • Studiekeuze123
  Op Studiekeuze123 kun je ook een interessetest maken en je kunt gebruikmaken van de verschillende vergelijkingstools, zoals Opleidingen, Instellingen en Open Dagen. Ook vind je hier informatie over alle opleidingen en onderwijsinstellingen in Nederland.

 • Profiel ASL / Qompas
  Bespreek met je decaan ook de testen die je maakt op de middelbare school, zoals Profiel ASL, Qompas of Dedecaannet.
   
 • Tkmst / Keuzegids
  Om opleidingen met elkaar te vergelijken kun je ook eens kijken bij Tkmst en Keuzegids.

Aan de hand van de informatie die je hebt verzameld, maak je een top drie van opleidingen die je interessant vindt. In deze drie opleidingen ga je je verder verdiepen.

Studenten bacheloronderwijs