Hulp bij studiekeuze
Toelating vanuit mbo - studiejaar 2020-2021

Toelating vanuit mbo, studiejaar 2020-2021

Ben je bezig met je mbo-opleiding niveau 4 en loop je door de Coronamaatregelen mogelijk studievertraging op? Bijvoorbeeld omdat je 1 vak, enkele kleine vakken of je stage niet hebt kunnen afronden? Dat is wel heel vervelend voor je! Wat betekent dat voor de toelating bij Zuyd Hogeschool? Welke stappen kun je ondernemen?

Aanmelden bij Studielink 
Je kunt nog gewoon aanmelden via Studielink (www.studielink.nl) voor een opleiding bij Zuyd Hogeschool. Doe dit wel zo snel mogelijk want we willen graag met je in contact komen en zoveel mogelijk zaken al afhandelen. 

Positief afrondingsadvies
Heb je nog geen diploma, dan ontvang je namens de examencommissie van je mbo-opleiding een onderbouwd afrondingsadvies. In dit advies geeft je opleiding aan wat de studievertraging is en dat er zij verwachten dat je uiterlijk 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt. Lever dit afrondingsadvies in bij Zuyd via bureauinschrijving@zuyd.nl.

Gesprek met de opleiding
De gekozen hbo-opleiding zal een gesprek met je voeren over je studiekeuze. Het is een (studiekeuze)check om je verwachtingen van de opleiding te bespreken. Ook wordt het afrondingsadvies bekeken en volgt er een eigen hbo-advies. Na positief advies mag je (voorwaardelijk) starten met de opleiding. Samen met je mentor van het mbo en je studieloopbaanbegeleider van het hbo bespreek je de planning van lessen en (extra) toetsen en de voortgang. Deze begeleiders helpen je om de beide studies te combineren. 

Slagen 
Ben je geslaagd voor je mbo opleiding uiterlijk 1 januari 2021, dan wordt de inschrijving definitief. Slaag je tot die tijd niet voor je mbo-opleiding dan moet je helaas de Zuydopleiding verlaten.