Cursussen en minoren
Training Ondernemerschap voor vluchtelingen

Ondernemerschap voor vluchtelingen

Heb je ideeën om een eigen bedrijf te beginnen? Ben je ondernemend ingesteld? Wil je je kansen op betaald werk vergroten? Zuyd Hogeschool geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan een training op maat waarin je je kennis, vaardigheden en netwerk kunt vergroten op het gebied van ondernemerschap.

Programma van 14 weken

Tijdens het 14-weekse trainingsprogramma heb je op dinsdagmiddag en woensdagochtend les. Op woensdagochtend is er een vaste docent en komen er verschillende thema’s rondom ondernemen aan bod. Op dinsdagmiddag is er aandacht voor specifieke thema’s. Deze worden vooral verzorgd door gastdocenten. Op woensdagmiddag werk je zelf in een computerlokaal in het online programma 'Eigen Baas' waarmee je een ondernemingsplan maakt en je je kwaliteiten als ondernemer kunt ontdekken. In een intensieve bootcamp kun je je ondernemerschapsidee verder ontwikkelen. Je krijgt veel ondersteuning van je mentoren én deskundigen tijdens de training.  Aan het einde van het programma kijken we samen naar een mogelijk passend vervolgtraject.

Startdatum en locatie

Datum: 29 januari 2019
Locatie: Brusselseweg 150, Maastricht

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 11 februari 2019.

Meld je aan

Voor wie?

Ben je statushouder en:

  • was, ben of wil je ondernemer worden?
  • heb je al een concreet idee voor een bedrijf?
  • wil je gestimuleerd worden in het zoeken van (betaald) werk?
  • woon je in Zuid-Limburg?
  • heb je bij voorkeur minimaal Nederlands niveau A2/B1?
  • ben je in de periode van 29 januari tot mei 2019 beschikbaar?
  • kun je toestemming en steun krijgen van de gemeente?

Selectie deelnemers

Zuyd Hogeschool zal samen met Vluchtelingenwerk Nederland en in overleg met gemeentes, deelnemers selecteren voor het programma.

Samenwerking en financiering

De training is door Zuyd Hogeschool in samenwerking met haar partners: ROC Leeuwenborgh, Qredits, Starterscentrum Limburg, Acumen en Vluchtelingenwerk Nederland ontwikkeld en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Kijk voor meer informatie op Fresh Start EU. Of mail naar info@FreshStartEU.com

Contact

Voor meer informatie over het programma kun je contact opnemen met Martine Prins, martine.prins@zuyd.nl,  +31 (0)43 346 64 98.