Pareltjes van Zuyd
Pareltjes

Prijzen en nominaties

Elk jaar weer vallen studenten, docenten en onderzoekers van Zuyd in de prijzen voor hun onderzoek, afstudeerscriptie, proefschrift of producten. Of ze worden genomineerd voor belangrijke prijzen. En daar zijn we natuurlijk supertrots op. Een greep uit de prijzenkast van 2021, 2020 en 2019.

Studenten winnen landelijke publieksprijs met game ‘Circular City’

Vier studenten van Zuyd winnen in februari 2021 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie de landelijke publieksprijs. Hun computerspel ‘Circular City’ werd uitgeroepen tot publiekslieveling. In ‘Circular City’ herbouw je met duurzame en creatieve ideeën of door duurzaam te leven een smerige, sterk vervuilde stad waarin geen dieren meer leven. Elke goede daad levert muntjes op.

Lees meer over Circular City en de prijs

Rechtenstudenten winnen landelijke Legal Tech Challenge

Met de Appsolution-app, die burgers helpt bij het aanvragen van bijzondere bijstand, winnen vier studenten van de opleiding HBO-Rechten in februari 2021 de landelijke Legal Tech Challenge van het ministerie van Justitie en Veiligheid. De app is een prima voorbeeld van ‘preventive law’, gericht op het voorkomen van juridische problemen. Niet raar dus dat al verschillende gemeenten interesse hebben voor de app.

Masterstudent Toneelacademie wint Modefestival Hyères

Zuydstudent Tom Van Der Borght wint in oktober 2020 het Franse Modefestival Hyères. Een veertienkoppige jury én het publiek vonden Tom's werk het beste. Corona was zijn inspiratiebron. Een jaar eerder won Tom al de Fashionclash Festival Award in Maastricht.
 

Lees meer over de prijs en de visie van Tom 

Docente Verpleegkunde wint wetenschapsprijs voor onderzoek naar stervensbegeleiding dementerenden

Docente Verpleegkunde Laura Beunen wint in december 2020 een belangrijke wetenschapsprijs voor een artikel dat ze schreef over stervensbegeleiding bij dementerenden. Het artikel is gepubliceerd in een toonaangevend internationaal medisch tijdschrift en wordt zeer gewaardeerd.

Docent Fysiotherapie wint prijs voor proefschrift over fantoompijn

Docent en onderzoeker Andreas Rothgangel van de Academie voor Fysiotherapie wint in mei 2020 de WCF Proefschriftprijs voor zijn proefschrift over spiegeltherapie bij fantoompijn na amputatie. De jury kwam superlatieven tekort. In 2019 ging ook al een docent-onderzoeker van Zuyd er met de WCF Proefschriftprijs vandoor.

Lees meer over het onderzoek van Andreas