Pareltjes van Zuyd
Pareltjes

Passie voor ontwikkeling

Onze studenten zo goed mogelijk begeleiden in hun (studie)loopbaan en ervoor zorgen dat ze zich succesvol ontwikkelen tot gewaardeerde professionals. Dat doen we met passie. Voor, tijdens en na de studie. Een paar voorbeelden…

Buddy: online hulp bij de juiste studiekeuze

In 2020 is Zuyd gestart met Unibuddy, een online buddy-systeem voor studiekiezers. Studiekiezers kunnen vragen stellen aan Zuyd-studenten, bijvoorbeeld over de opleiding, studeren aan een hogeschool of het studentenleven en zo een bewustere studiekeuze maken.

Zuyd LUISTER; een luisterend oor voor studenten

Sinds 2018 kunnen Zuyd-studenten die hun verhaal kwijt willen of hun hart willen luchten op een laagdrempelige manier praten met een ‘luisterstudent’. Ze kunnen praten over hun problemen of zorgen en krijgen steun bij de beslissing om in gesprek te gaan met een decaan of (student)psycholoog.

Carrière-event: speeddaten voor een stage, afstudeer- of onderzoeksopdracht

Om het voor studenten en bedrijven makkelijker te maken (tijdens de coronacrisis) in contact te komen voor een afstudeer- of onderzoeksopdracht, stage of vacature organiseerde Zuyd in 2020 twee keer online speeddates, in juni en november. En met succes. Aan het tweede event namen 145 studenten en 76 bedrijven deel, goed voor 414 unieke gesprekken.

Lees meer over het carrière-event

ZuydSwitch: Zuyd gaat omscholen naar ander werk extra begeleiden

Met ZuydSwitch wil de Zuyd Hogeschool de verbinding leggen tussen sectoren die krimpen en sectoren waar veel vacatures open staan. Zuyd richt zich op drie omscholingsrichtingen: zorg, ict en techniek. Zo dragen we ons steentje bij aan voldoende arbeidskrachten voor de regio.

Flexibel onderwijs maakt studeren naast je baan (écht) gemakkelijker

Steeds meer volwassenen volgen een volledige hbo-bachelor naast hun werk. En dat wordt steeds gemakkelijker, met meer instapmomenten per jaar en de mogelijkheid om tussendoor een pauze in te lassen. Meer flexibiliteit dus en dat is precies wat professionals nodig hebben.

Lees meer over flexibiliteit in het onderwijs

Programma Succesvol Studeren; minder uitval en vertraging

In het programma Succesvol Studeren werken onze opleidingen aan studeerbaar onderwijs, om te voorkomen dat studenten uitvallen of vertraging oplopen. Dat doen we volgens de ‘vijf sleutels tot succes’. Een team van eigen adviseurs helpt opleidingen bij het toepassen van die sleutels op het eigen curriculum. De opleidingen zijn enthousiast over deze aanpak; er is zelfs een boek over geschreven: ‘Een ander hoe’.

Lees meer over het programma Succesvol Studeren