Pareltjes van Zuyd
Pareltjes

Pareltjes van Zuyd

Onze docenten, lectoren, medewerkers, partners en ook studenten zelf werken dagelijks met passie aan de ontwikkeling van de student en van de regio. En die inzet resulteert in tal van mooie pareltjes. Op deze pagina bundelen wij die pareltjes. Het is een kleine greep uit alles waar wij met passie aan werken en waar wij trots op zijn.

Passie voor ontwikkeling

Wij willen dat onze studenten zich in hun ontwikkeling gesteund, gezien en gehoord voelen. Daarom doen wij er alles aan om hen te helpen bij het maken van een passende studiekeuze, om zich snel welkom te laten voelen. We zorgen voor een uitdagend en studeerbaar programma met veel mogelijkheden om relevante praktijkervaring op te doen. We bieden extra hulp op momenten dat het in de studie of het leven even niet zo lekker gaat. En voor studenten die dat ambiëren zorgen we voor een naadloze aansluiting op een vervolgopleiding.

Lees hoe wij onze passie voor ontwikkeling inzetten 

Onderzoek in onderwijs

Met ons praktijkgerichte onderzoek zorgen wij er samen met onze studenten, docenten en lectoren en tal van (Eu)regionale, nationale en internationale partners voor dat wij betekenisvol zijn, vooral voor Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Dat doen we onder andere in onze lectoraten en in een aantal landelijk toonaangevende Centres of Expertise. En door dit onderzoek te integreren in ons onderwijs beschikken de studenten over actuele kennis en inzichten, kunnen ze bijdragen aan innovaties in de beroepspraktijk en ontwikkelen ze zich tot gewilde professionals.

Onderwijs in de praktijk

De wisselwerking met de praktijk vinden wij heel belangrijk voor de ontwikkeling van onze studenten. In Zuyd-labs, tijdens stages en in de afstudeerfase werken onze studenten met docenten, lectoren en het werkveld samen aan ‘echte’ vraagstukken uit praktijk. Dat zorgt voor mooie, direct bruikbare resultaten, actueel en relevant onderwijs en professionals met actuele kennis van hun vak.

Bekijk voorbeelden van onderwijs in de praktijk

Zuyd en corona

Met tal van initiatieven zorgen wij er ook tijdens de coronacrisis voor dat ons onderwijs van hoge kwaliteit blijft, dat studenten zich goed blijven voelen en dat aankomende studenten ook online hun weg naar Zuyd vinden. Samen zijn we sterk tegen corona.

Prijzen en nominaties

Trots. Dat zijn we op de vele studenten en medewerkers die jaarlijks grote en kleine prijzen winnen of hiervoor genomineerd zijn. Prijzen en nominaties voor bijzonder onderzoek en voor bijzondere prestaties.

Bekijk welke studenten en docenten (bijna) in de prijzen vielen