Nieuws
Journal of Hospital Infections

Zuyd publiceert in Journal of Hospital Infections

Zuyd heeft in de nieuwste editie van het blad Journal of Hospital Infections een artikel gepubliceerd, getiteld ‘Antimicrobial coating innovations to prevent healthcare-associated infection’.

De publicatie komt voort uit de start van het AMiCI-consortium, een door Zuyd geleid samenwerkingsverband van ruim zestig hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven uit 29 Europese landen, dat gezamenlijk onderzoek doet naar de impact van het gebruik van antimicrobiële (nano-)coatings op het voorkomen van infecties in zorginstellingen. Het is de eerste keer dat Zuyd op deze internationale schaal een dergelijk project coördineert. Het AMiCI-project sluit nauw aan bij het onderzoekszwaartepunt Life Science and Materials van Zuyd. Vanuit Zuyd zijn diverse docent-onderzoekers van meerdere faculteiten en Chemelot Innovation and Learning Labs, een van de drie Centres of Expertise van Zuyd, betrokken. 

Belangstelling
Het artikel is geschreven door Francy Crijns, senior docent-onderzoeker bij Bèta Sciences and Technology en voorzitter van het AMiCI-consortium, in samenwerking met  M.M. Keinänen-Toivola van Satakunta University of Applied Sciences in Finland, en C.P. Dunne van University of Limerick in Ierland. Journal of Hospital Infections is een gerenommeerd wetenschapsblad, dat uitgegeven wordt door Elsevier namens de Healthcare Infection Society. Het is het eerste artikel uit een reeks van vier in internationale wetenschapsbladen. Eerder hebben onder meer het NOS Journaal, L1 (TV en radio), de Limburger en diverse andere medische media, alsmede media uit de diverse aangesloten landen al aandacht aan het project besteed. 

Lees hier het artikel in Journal of Hospital Infections. Lees hier het persbericht over de start van het project. Ga voor meer inhoudelijke informatie over AMiCI naar http://www.amici-consortium.eu/.