Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Studenten European Studies interviewen Europarlementariërs

21-12-2016

Honderd studenten van de opleiding European Studies hebben in december 2016 deelgenomen aan de conferentie Europe Calling in het Mecc Maastricht.

De conferentie Europe Calling stond in het teken van het Verdrag van Maastricht (oprichting Europese Unie). In februari 2017 is het vijfentwintig jaar geleden dat dit verdrag werd ondertekend.

Kritische vragen over Europese uitdagingen
Tijdens de conferentie kregen de Zuyd-studenten van de opleiding European Studies de kans om vragen over de huidige uitdagingen van de Europese Unie te stellen aan diverse politici, zoals minister Dijsselbloem van Financiën, Martin Schulz (voorzitter van het Europees Parlement), oud-politicus Herman van Rompuy en andere EU-ambtenaren. Tweedejaars student Alex Mayiopoulos interviewde Jean-Claude Juncker (voorzitter van de Europese Commissie) over de bevoegdheden van de Europese Unie om bindende verdragen, wetgeving en waarden in de alle lidstaten af te dwingen. Robyn Dörenberg, eveneens tweedejaars student, legde aan minister Dijsselbloem de vraag voor of het niet eens tijd wordt voor een rechtstreeks gekozen Eurozone parlement of een rechtstreeks gekozen voorzitter van de Eurogroep, om de publieke steun voor de euro te verhogen. Vierdejaars student Emilia Califano ondervroeg voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz over hoe het EU-bewustzijn van de Europese burgers verhoogd kan worden.

Bekijk de video
Dit filmpje geeft een mooie impressie van de conferentie Europe Calling van 9 december 2016. Beelden van Europe Calling zijn verder te vinden op de Facebookpagina van de opleiding European Studies.