Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Studenten Bèta winnen duurzaamheidsprijsvraag gemeente Heerlen

17-02-2017

Het concept ‘Tiny Forest’ is op 16 februari 2017 uitgeroepen tot het beste duurzame idee voor de stad Heerlen. Het idee is bedacht door studenten (Job van Kerkom, Lawrence Meulenhoff en Nirel Beckers) van de opleiding Built Environment van de faculteit Bèta Sciences and Technology van Zuyd Hogeschool. Zij winnen hiermee 500 euro. Daarnaast reserveert de gemeente Heerlen een bedrag van 9500 euro om het idee daadwerkelijk te (laten) uitvoeren.

De duurzaamheidswedstrijd van de gemeente Heerlen ging van start op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2016) bij zowel Arcus College als Zuyd Hogeschool. De gemeente wilde studenten de kans geven om mee te werken aan een duurzamere stad. De wedstrijd werd georganiseerd in nauwe samenwerking met Arcus College en Zuyd Hogeschool.

Wildernis in de stad
Het winnende concept ’Tiny Forest’ is een kleine wildernis in een stedelijke omgeving: tegen hittestress, voor een betere luchtkwaliteit, voor educatieve doeleinden en als ontmoetings- of speelplek. In samenwerking met buurtbewoners en scholen wordt een plek gecreëerd waar de mens koelte en schaduw kan zoeken en in contact kan komen met de natuur.
Wethouder Duurzaamheid, Jordy Clemens: “Tiny Forest stak er boven uit. Dit idee betrekt allerlei partijen bij het begrip duurzaamheid. Het stimuleert de verbinding tussen mensen, tussen jong en oud, tussen inwoners en instellingen en creëert nieuwe mogelijkheden bij het ontstaan van lege plekken in de stad.”

Jury
De vijf finalisten waren geselecteerd uit een longlist van negentien inzendingen en werden beoordeeld door een jury bestaande uit: Annemarie van Zeijl (Assistant Professor Sustainable Development, ICIS-Maastricht University) Bert Schroën (directeur faculteit Bèta Sciences and Technology, Zuyd Hogeschool), Toon van Baal (unit directeur Gezondheid, Dienstverlening en Welzijn, Arcus College) en Jordy Clemens (wethouder Duurzaamheid gemeente Heerlen). De jury was onder de indruk van het niveau van alle inzendingen.