Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Student Fabian Homburg wint Music Award Maastricht 2017

20-03-2017

Zaterdag 18 maart 2017 won bas-bariton Fabian Homburg de 17e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van 4500 euro verbonden. Ook de publieksprijs ter waarde van 500 euro ging naar Fabian Homburg. In totaal traden vijf zangers van Conservatorium Maastricht op voor een overvolle zaal. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotary Maastricht.

Winnaar
De jury, bestaande uit Jard van Nes, Henk Neven, Daniela Spering en met voorzitter Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland, bepaalde dat de Music Award Maastricht 2017 ging naar Fabian Homburg. Fabian is tweedejaars Bachelor student van Frans Kokkelmans aan het Conservatorium Maastricht. Hij zong ‘Vecchia Zimarra’ uit ‘La Bohéme’ van Puccini, ‘Nun scheint im vollem Glanze der Himmel’ uit ‘Die Schöpfung’ van Haydn, ‘Come away, come away, death’ uit ‘Let Us Garlands Bring’ van Gerald Finzi en ‘Fiddler on the roof’ van Jerry Bock. De prijzen werden uitgereikt door Friso de Vries, General manager van Laura Metaal Holding BV, hoofdsponsor van de Rotary.

Samenwerking tussen cultuur en bedrijfsleven
De Music Award Maastricht is een initiatief van Conservatorium Maastricht en de Rotary Club Maastricht en biedt door sponsoring van met name Laura Metaal Steel People en Australian Valley Wines meer loopbaankansen aan getalenteerde studenten van Conservatorium Maastricht. De Music Award Maastricht-edities staan afwisselend in het teken van viool, piano en zang. De 18e editie van de Music Award Maastricht 2018 staat in het teken van viool.

Fabion Homburg wint Music Award Maastricht 2017