Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Scheidend bestuursvoorzitter Zuyd Hogeschool ontvangt Koninklijke onderscheiding

13-07-2017

Karel van Rosmalen, scheidend voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd op 13 juli uitgereikt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Zuyd in Heerlen door Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van de gemeente Meerssen. Het toekennen van de onderscheiding hangt onder meer samen met de vele verdiensten van Van Rosmalen voor zowel Zuyd als de regio Limburg. Met zijn voorzitterschap bij Zuyd van ruim tien jaar is Van Rosmalen een van de langstzittende bestuursvoorzitters in het hoger beroepsonderwijs in Nederland.

Ambitieuze kennisinstelling
Onder leiding van Van Rosmalen heeft Zuyd zich ontwikkeld tot een ambitieuze kennisinstelling die zich richt op drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Kijkend naar de kwaliteit van de opleidingen en naar de diepte en reikwijdte van het onderzoek, behoort Zuyd tot de top van Nederland. Qua omvang is Zuyd de grootste hogeschool in Limburg en een middelgrote speler in Nederland.

Verbinding
Van Rosmalen heeft zich in diverse gremia en gedurende vele jaren hardgemaakt voor het belang van verbinding in de regio en verbinding in het onderwijs. Dit blijkt onder meer uit de talrijke samenwerkingsverbanden en partnerships tussen Zuyd en andere partijen, die hebben geleid tot de totstandkoming van, onder meer, expertisecentra, het Kennis-As-programma en de Brightlands campussen. De verbinding in het onderwijs doet zich bijvoorbeeld nadrukkelijk voor bij CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs), het eerste officiële Center of Expertise in Nederland, en bij Eizt, het Expertisecentrum voor innovatieve zorg en technologie. Binnen beide centra werken mbo-, hbo- en universitaire studenten nauw met elkaar en met bedrijven en instellingen samen aan innovatieve oplossingen voor praktische vraagstukken. Juist deze verbinding en praktische insteek hebben als gevolg dat de alumni goed voorbereid zijn op en een meerwaarde bieden aan de beroepspraktijk.

Luc Verburgh nieuwe bestuursvoorzitter
Van Rosmalen – die aan het werk blijft bij Zuyd tot en met 31 augustus – wordt per 1 september 2017 opgevolgd door dr. Luc Verburgh. Verburgh is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van ROC Zadkine met vestigingen in en om Rotterdam. Per 1 september start Van Rosmalen onder meer voor een half jaar als interim-voorzitter van het College van Bestuur van Arcus College, een mbo-instelling in Heerlen en Sittard.

Karel van Rosmalen ontvangt koninklijke onderscheiding