Nieuws
PAS-fesitval

LIME en kunsten van Zuyd op PAS-festival

Tijdens het PAS-festival op 8 en 9 september zet de Universiteit Maastricht de deuren van een aantal panden in het Maastrichtse Quartier Latin wijd open voor een breed publiek. Tijdens een persoonlijke zoektocht langs bijzondere, vaak onbekende plekken, kan iedereen genieten van een groot aantal korte lezingen, concerten, dans- en theatervoorstellingen, kunst, rondleidingen en een hapje en een drankje. Ook Zuyd geeft acte de présence op dit festival. Er zijn uitvoeringen van studenten van het Conservatorium en de Toneelacademie en innovatieproject Limburg Meet (LIME) presenteert ‘meten voor uw gezondheid’.

LIME: Meten voor uw gezondheid 
Wilt u gezond blijven of juist worden? Wilt u weten of u iets hebt en zo ja wat? Het meten van uw gezondheid kan op vele manieren én kan ook steeds slimmer en efficiënter. Meten in de zorg is helemaal geen ver-van-mijn-bed show, het gaat iedereen aan. Laat u verrassen tijdens het doorlopend programma van innovatieproject Limburg Meet (LIME) op vrijdag 8 en zaterdag 9 september van 19:00-23:00 uur. Locatie: Bouillonstraat 3 (Hal Lenculenstraat, ingang: Lenculenstraat 26). 

Uitvoeringen Conservatorium en Toneelacademie 
Zuyd-studenten van het Conservatorium en de Toneelacademie geven korte uitvoeringen op zaterdag 9 september van 20.00-23.00 uur. Deze veelbelovende talenten zijn genomineerd voor de Henriëtte Hustinx-prijs die op 7 september zal worden uitgereikt. Het belooft een prachtige avond te worden. Locatie: Toneelacademie (Lenculenstraat 31-33 / Tongersestraat 1).

Over het PAS-festival
Het PAS-festival wordt jaarlijks georganiseerd door Studium Generale (onderdeel van Universiteit Maastricht) en staat in het teken van wetenschap (Science) en schone kunsten, voornamelijk in de vorm van muziek en theater (Arts). Alles overgoten met een heerlijke ‘Pleausure’-saus. De meeste programmaonderdelen duren maximaal 30 minuten. Het festival is gratis toegankelijk. Meer info op www.pasmaastricht.nl

Bekijk het volledige programma van het PAS-festival.