Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Gilbert de Bontridderprijs voor Morena Bamberger

09-07-2018

Morena Bamberger ontving op donderdag 5 juli de Gilbert de Bontridderprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van de opleiding Autonome Beeldende Kunst van de faculteit van de Kunsten Maastricht. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een werk uit de nalatenschap van Gilbert de Bontridder. Weduwe Magda de Bontridder reikt de prijs elk jaar uit.

Het juryrapport is lovend over Bamberger. ‘Zij onderscheidt zich van de rest, zowel in het vertellen van haar verhaal als in haar suggestie van een alternatief universum. Haar presentatie toont een rijke, authentieke verbeeldingskracht die kan uitmonden in een nieuwe artistieke stem. We waarderen het dat zij haar denkbeeldige wereld deelt. Niet alleen met haar directe omgeving, maar ze legt ook een verbinding naar haar publiek. Ze werkt met echte mensen in de echte wereld, terwijl ze die tegelijkertijd uitnodigt in haar droomwereld’, aldus de jury.

 

Over Gilbert de Bontridder

Gilbert de Bontridder (1944 -1996) studeerde in Brussel, Arnhem en Düsseldorf. Hij was schilder, beeldhouwer, graficus en auteur van een groot aantal publicaties over kunst en poëzie. In de jaren '80 en '90 was De Bontridder als docent en coördinator verbonden aan de afdeling Schilderen van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.

 

In die periode legde hij de nadruk op de interactie tussen praktijk en theorie en liep hij in feite vooruit op de huidige discussie over dit onderwerp. De Gilbert de Bontridderprijs is dan ook een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een alumnus van Fine Arts wiens afstudeerproject getuigt van deze interactie.

 

Werk van Morena Bamberger