Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Drie opleidingen krijgen nieuwe naam

12-10-2017

Drie opleidingen krijgen een nieuwe naam. Het gaat om: Bedrijfseconomie, de Hogere Juridische Opleiding en People and Business Management. De nieuwe namen gaan officieel op 1 september 2018 in. Omdat nieuwe studenten zich al vanaf 1 oktober 2017 kunnen inschrijven, zijn de nieuwe namen nu al te vinden in het studie-overzicht.

Nieuwe namen
De nieuwe namen van deze opleidingen zijn:
  • Bedrijfseconomie >>> Finance & Control
  • Hogere Juridische Opleiding >>> HBO-Rechten
  • People and Business Management >>> Business Studies
Officieel verandert ook de naam van Commercieel Management naar Commerciële Economie, maar de opleiding kiest ervoor om voorlopig de oude naam te blijven gebruiken.

 

Reden van de naamswijzigingen
De reden van deze naamswijzigingen is een landelijke herordening in de sector economie. Deze wijziging zorgt voor meer overzichtelijkheid in het opleidingsaanbod, waardoor het makkelijker wordt voor aankomende studenten en het werkveld om opleidingen te herkennen.

 

Geen inhoudelijke veranderingen 
Alleen de namen veranderen; inhoudelijk blijven de opleidingen hetzelfde.  Bedrijfseconomie en People and Business Management kiezen voor een geleidelijke overgang. Dat betekent dat huidige studenten op hun diploma nog de oude opleidingsnaam vermeld krijgen. De Hogere Juridische Opleiding kiest voor een wijziging in één keer. Dat betekent dat zowel huidige als nieuwe studenten vanaf 1 september 2018 de nieuwe opleidingsnaam op hun diploma krijgen.