Nieuws
Nieuws

Corona-update: zelftesten vanaf 5 mei gratis te bestellen op portaal

De Vereniging Hogescholen heeft geregeld dat vanaf 5 mei zelftesten besteld kunnen worden.

Via de website zelftestonderwijs.nl kunnen studenten en medewerkers zich registreren en de zelftesten bestellen. De zelftesten worden kosteloos geleverd op het adres dat de aanvrager op het portaal invult.

Vrijwillig maar belangrijk

Het zelftesten is op vrijwillige basis, maar erg belangrijk. Als je twee keer per week een zelftest doet help je mee om coronabesmettingen snel op te sporen en een veilige omgeving te creëren op de hogeschool en daarbuiten. Meer informatie over de zelftesten.

Coronamaatregelen blijven van kracht

Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om de versoepelingen te kunnen doorvoeren is het belangrijk dat iedereen ook de geldende coronamaatregelen blijft volgen. Dit betekent onder meer dat we nog steeds 1,5 meter afstand houden, dat mondkapjes verplicht blijven en je bij een positieve zelftest niet naar locatie komt. Heb je klachten of is de uitslag van je zelftest positief, laat je dan testen door de GGD.

Ga voor meer informatie over het coronavirus en Zuyd naar de coronapagina of zelftestonderwijs.nl.