Nieuws
Nieuws

Vijf studenten positief getest op coronavirus

De GGD Zuid Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat vijf studenten van Zuyd positief zijn getest op het COVID-19 virus. Het gaat om studenten van verschillende opleidingen en locaties. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat voor zover nu bekend de besmettingen in alle gevallen hebben plaatsgevonden in de privésfeer en niet op een van de Zuyd-locaties.

De vijf studenten zijn allemaal in de afgelopen dagen getest en verblijven momenteel in thuisisolatie. Zij mogen pas weer naar Zuyd komen als er geen sprake meer is van besmettelijkheid. De GGD Zuid Limburg is een bron- en contactonderzoek gestart. Studenten en medewerkers die langdurig contact (langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter afstand) hebben gehad met de betreffende studenten, worden door de GGD benaderd.

Voor studenten, docenten en andere medewerkers die niet persoonlijk door een medewerker van de GGD benaderd worden, is het op dit moment niet nodig om maatregelen te nemen. Wel moeten zij alert blijven op symptomen. Twijfelt men of krijg krijgt men coronagerelateerde gezondheidsklachten, dan wordt men gevraagd om voor een gratis coronatest contact op te nemen met GGD Zuid Limburg: 088-8805005.

Zuyd staat in nauw contact met de GGD. Studenten en medewerkers zullen via het intranet op de hoogte worden gehouden.

Zuyd heeft nogmaals alle studenten en medewerkers gevraagd zich aan de richtlijnen te houden en ook eigen verantwoordelijkheid te nemen om 1,5 meter afstand te houden en zich te laten testen als iemand symptomen heeft. Alleen samen houden we het coronavirus buiten de deur en zorgen we ervoor dat we niet alleen online maar ook op locatie onderwijs kunnen volgen.