Nieuws
Nieuws

Groen licht voor opleidingsintroducties Zuyd Hogeschool

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft – nadat zij positieve adviezen heeft ontvangen van de GGD Zuid-Limburg en de gemeenten Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen – groen licht gegeven voor de plannen van Zuyd Hogeschool voor de opleidingsintroducties voor nieuwe studenten. Vanwege de coronamaatregelen zijn de opleidingsintroducties kleinschalig en gericht op studie en/of sport. Met de goedkeuring kunnen de opleidingsintroducties, die gepland staan rond het begin van het nieuwe studiejaar, van start gaan.

Fysieke en online activiteiten

De afgelopen periode hebben de circa 50 opleidingen van Zuyd plannen gemaakt om de opleidingsintroducties corona-proof te organiseren. Zo bestaat het programma van de meeste opleidingen uit een mix van fysieke en online activiteiten. Voor de programmaonderdelen die fysiek plaatsvinden geldt als uitgangspunt dat in kleine groepjes wordt gewerkt, voldoende afstand gehouden en geen alcohol geschonken. Ook dienen de programma’s informatief van aard te zijn en geldt er een eindtijd van 22:00 uur.

Gevarieerd programma

De opleidingsintroducties dragen eraan bij dat nieuwe studenten elkaar, hun opleiding, Zuyd en de stad waar ze gaan studeren snel beter leren kennen. Per opleiding staan tal van activiteiten op het programma. Zo verzorgt de opleiding HBO Rechten onder andere een motivatiecollege in het stadion van Fortuna Sittard en maken studenten van de opleiding Social Work kennis met elkaar en de opleiding door middel van speeddates en posterpresentaties. Eerstejaarsstudenten van de opleidingen Mens en Techniek en Ergotherapie in Heerlen hebben weer een stadswandeling in het vooruitzicht, terwijl de opleiding Engineering kennismakingsavonden op de locatie Nieuw Eyckholt organiseert. En in Maastricht hebben de kunstenopleidingen − naast andere activiteiten − stadswandelingen, masterclasses en workshops door mensen uit het werkveld op de agenda staan, en verzorgt de opleiding International Business in kleine groepen kennismakingsactiviteiten in de stad en praktijkopdrachten op het gebied van ondernemerschap.