Nieuws
Nieuws

Beperkte herstart van toetsen op locatie van start gegaan

Nadat Zuyd Hogeschool op 16 maart haar deuren sloot vanwege het coronavirus en het online onderwijs van start ging, zijn diezelfde deuren maandag 15 juni weer beperkt opengegaan voor het afnemen van toetsen op locatie. Het voortzetten van het onderwijs en het voorkomen van studievertraging staan bovenaan de prioriteitenlijst. Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsrichtlijnen.

8,151 meter aan looproutestickers en meer

Dat die deuren in verband met de veiligheid niet zomaar open kunnen gaan, moge duidelijk zijn. Online-onderwijs en werken op afstand blijft de norm, maar sommige toetsen en praktijkoefeningen kunnen alleen ‘fysiek’ plaatsvinden. Om deze toetsen tot aan de zomervakantie mogelijk te maken, worden in de twaalf locaties van Zuyd in Maastricht, Sittard en Heerlen, om maar eens wat te noemen, zo’n 800 veiligheidsvestjes gebruikt. Er zijn 1,750 ‘Covid-19, 1.5 m. afstand’-stickers en ruim 1,000 ‘Houd afstand’-stickers aangebracht. Er zijn 162 plexiglasschermen geïnstalleerd. In totaal is 8,151 meter aan looproutestickers in de gebouwen geplakt. En er zijn 58 desinfectiezuilen, 252 desinfectiepotjes met doekjes en 684 flacons met desinfectiegel geplaatst.

Speciaal welkom

De eerste student die een tentamen kwam maken, was Myrthe Moonen, deeltijdstudent Verpleegkunde. Zij werd welkom geheten door Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd. Voor Myrthe betekende de toets en de voorbereidingen dat zij even haar zinnen kon verzetten. Als verpleegkundige die werkzaam is op de operatiekamer van het Zuyderland ziekenhuis, zijn haar dagen meer dan gevuld. En op de top van de virusuitbraak in Nederland draaide zij mee op intensive care waar de ene na de andere coronapatiënt binnen werd gebracht. “Dat was best zwaar, maar het was een hele goede ervaring.” “Hoe mijn tentamen is gegaan? Volgens mij ging het wel goed. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer naar Zuyd kan komen. Ik heb het best gemist.”

Nieuwe studiejaar

Op de achtergrond wordt door vele medewerkers van Zuyd hard gewerkt om vooruit te kijken naar het nieuwe studiejaar 2020-2021. Dat nieuwe studiejaar zal zeker in het begin bestaan uit blended onderwijs: een mix van onderwijs op locaties en onderwijs op afstand. Lees hier meer over wat blended onderwijs inhoudt.

Studeren bij Zuyd?

Studiekiezers kunnen zich nog steeds aanmelden. Wil je meer weten over het kiezen van een opleiding en studeren bij Zuyd? Klik op de link.

Online hulp bij studiekeuze