Nieuws
Nieuws

Onderwijs verhuist van klaslokaal naar woonkamer

Het thuisstuderen lijkt al bijna gewoonte. Afgelopen week werd al duidelijk dat de lessen in elk geval tot 1 juni online worden verzorgd. Hoe werkt dat nu, die online lessen? Dat is nog niet zo eenvoudig uit te leggen, want de grote diversiteit aan opleidingen zorgt ook voor een groot verschil in vorm en inhoud van de online lessen. Een selectie uit de online activiteiten.

Schouders eronder

Er was al het nieuws over de eerste online afgestudeerden bij Zuyd Hogeschool. Voor de afstudeerders moest snel iets geregeld worden. Inmiddels draait ook het onderwijs online op volle bandbreedte. Vooral dankzij de docenten die keihard werken om de lessen online door te laten gaan. Docent Eline Leunissen bij HBO-Rechten is  terecht trots op het team van docenten dat zo snel en voortvarend te werk is gegaan. 

Bij de opleiding Logopedie zetten de medewerkers ook de schouders eronder. Hoewel fysiek contact niet mogelijk is, blijft de opleiding gewoon bereikbaar.

 

Studenten helpen studiekiezers

Maar de extra aandacht die studenten hebben voor de mensen om hen heen, mag hier ook genoemd worden. Naast tal van acties waar studenten bij betrokken zijn, is er de landelijke oproep aan alle studenten om hun toekomstige collega’s een handje te helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Ook door onze studenten wordt die oproep breed gedragen. Erg mooi om te zien hoe de studenten helpen om het verlies van proefstudeerdagen en andere ervaringen goed te maken. #daslief
 

Tussentijdse evaluatie Vormgeving | Design

Vorige week vonden de tussentijdse evaluaties plaats voor de studenten Vormgeving. Halverwege het blok krijgen zij via de evaluatie inzicht in hun studievoortgang. Nu deze evaluatie niet meer op locatie plaatsvond, moesten de studenten een extra beroep doen op hun creativiteit. Gelukkig is creativiteit bij deze studenten juist een kernwaarde. Het zat bij de studenten goed tussen de oren dat ze hun voortgang op een andere manier moesten presenteren. Het geeft hen houvast in de manier waarop het onderwijs nu georganiseerd is.

Een normale dag in quarantaine

De nieuwe onderwijssituatie betekent ook dat de selectiedagen voor de opleiding Vormgeving | Visuele Communicatie anders georganiseerd zijn. Ndeh Monteiro maakte als toelatingsexamen bijgaande illustratie, onder de titel Een normale dag in quarantaine. Uiteraard is Ndeh met deze illustratie toegelaten tot de opleiding. Van harte gefeliciteerd.