Nieuws
Nieuws

In Duitsland woonachtige medewerker besmet met coronavirus maar herstellende

Bij een medewerker van Zuyd Hogeschool die in Duitsland woonachtig is, is dinsdag 10 maart een besmetting met het nieuwe coronavirus vastgesteld. De medewerker is werkzaam op de locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen. Het herstel van de medewerker verloopt voorspoedig.

De medewerker zit vanaf 24 februari – het begin van de carnavalsvakantie – uit voorzorg in thuisquarantaine en heeft pas later in die week ziekteverschijnselen gekregen. Op basis van de informatie die bekend is over besmettelijkheid, heeft de medewerker hierdoor geen mensen bij Zuyd kunnen besmetten. Met de medewerker is regelmatig telefonisch contact. Het College van Bestuur van Zuyd waardeert het zeer dat de medewerker alle richtlijnen van de autoriteiten zorgvuldig heeft opgevolgd en wenst de persoon veel voorspoed bij het verdere herstel.