Agenda
Agenda

Cursus over big data

Datum
Tijd
-
Locatie
Online

Big data zijn in veel statistische onderzoeken niet meer weg te denken. Maar hoe kun je ze verwerken en hoe kun je fouten erin opsporen? Dat leer je een speciale cursus die op 26 oktober begint.

Meer bewustwording

Om de bewustwording rond big data en statistiek te vergroten, hebben Zuyd Hogeschool, het CBS en de Open Universiteit een inleidende cursus ontwikkeld. Vorig jaar is de cursus voor het eerst gegeven. Het was een succes en daarom wordt hij nu op 26 oktober 2020 weer gegeven. De cursus duurt twaalf weken en deelnemers kunnen voor twee varianten kiezen: een gecertificeerde variant (tegen betaling) en een gratis variant.

Niet feilloos

Doel van de cursus is het creëren van bewustzijn. De cursus is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met statistisch onderzoek en big data. Je leert dat big data niet feilloos zijn en weet waar je op moet letten om te achterhalen of data fouten bevatten. Je leert de kwaliteit van bronnen te bepalen aan de hand van indicatoren en je leert wat de voor- en nadelen van verschillende typen data bij statistisch onderzoek zijn. Je werkt dus niet daadwerkelijk met data en databestanden. Het gaat om een inleiding in de materie. Meer informatie over de cursus en inschrijving vind je bij de OU.

Meer agenda berichten