Agenda

Symposium ‘Bouwen aan Learning Communities’

Datum
Tijd
-
Locatie
Zuyd Hogeschool (Academie voor Sociale Studies) gebouw Ligne, Ligne 1, 6131 MT Sittard

Op 5 februari 2020 vindt in Sittard (Ligne) het symposium ‘Bouwen aan Learning Communities’ plaats voor professionals in welzijn en zorg, beleidsmedewerkers, vertegenwoordigers van de overheid, docenten en studenten. Professor Carmel Borg van de Universiteit Malta, verzorgt als speciale gastspreker een lezing tijdens dit symposium. Vanuit zijn leerstoel verzorgt professor Borg wereldwijd lezingen over ‘Parental involvement in Education’ en ‘Building Learning Communities’. Onderwerpen die ook de revue passeren in de transformatie van het sociale en zorgdomein. Symposium bijwonen? Dat kan, u bent van harte welkom. Deelname is gratis.

Aanleiding

Samen met zes andere hogescholen participeert Zuyd Hogeschool in het International Parenting Program (IPP). In dit programma werken docenten en studenten, via online courses, exchange, intensive Study Programs en multiplier events, samen rondom het thema ouderschap. Dit programma heeft de afgelopen jaren al mooie uitwisselingsbijeenkomsten en activiteiten opgeleverd. Graag willen we een extra dimensie koppelen aan de verbinding met de praktijk. Eén initiatief dat uit het IPP voortvloeit, is het Visiting Honorary Professorship van professor Carmel Borg van de Universiteit Malta, die als speciale gastspreker een lezing verzorgt tijdens het symposium.

Gastspreker prof. Carmel Borg van Universiteit Malta

Vanuit zijn leerstoel verzorgt professor Borg wereldwijd lezingen over ‘Parental involvement in Education’ en ‘Building Learning Communities’. Onderwerpen die ook de revue passeren in de transformatie van het sociale en zorgdomein. Er komen steeds meer learning communities om individuele en collectieve leerprocessen te bevorderen en het anders denken en werken te voeden. Zuyd Hogeschool is nauw betrokken en partner in deze learning communities.

Voor wie?

Professor Borg bezoekt Zuyd Hogeschool in de week van 2 tot 6 februari 2020. Zijn bezoek is voor het lectoraat Sociale Integratie, in samenwerking met het lectoraat Wijkgerichte Zorg, aanleiding om een symposium te organiseren over learning communities. Bent u professional in welzijn en zorg, beleidsmedewerker, vertegenwoordiger van de overheid, docent of student, dan nodigen wij u van harte uit om het symposium bij te wonen. De lectoren Erik van Rossum (lectoraat Wijkgerichte Zorg) en Sabrina Keinemans (lectoraat Sociale Integratie/Werkplaats) van Zuyd Hogeschool hopen u van harte te mogen ontmoeten bij dit symposium.

 

Programma

Het programma van het symposium ‘Bouwen aan Learning Communites’ op woensdag 5 februari 2020 (van 9.30 – 17.00 uur) bestaat uit lezingen, workshops en dialoogsessies over learning communities. Locatie: Zuyd Hogeschool, Academie voor Sociale Studies, locatie de Ligne, Ligne 1, 6131 MT Sittard. Deelname is gratis (s.v.p. op tijd aanmelden want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt).

Bekijk het programma van het symposium.

Aanmelden

Wilt u het symposium bijwonen?

 Aanmelden kan tot 30 januari 2020.

 

 

Meer agenda berichten