Agenda

Symposium Nanotechnology Crossing Borders

Datum
Tijd
-
Locatie
Universiteit Hasselt (Campus Hasselt), Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt, België

Wilt u uw kennis vergroten en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie? Dat kan tijdens het Nanotechnology Crossing Borders symposium op 26 september 2019. Dit symposium wordt voor de derde keer georganiseerd en is gericht op zowel het gezondheids- als het energiedomein. Nanomaterialen voor de gezondheid, gericht op bio-hybriden, nanogeneesmiddelen en medische sensoren. Maar ook: nanomaterialen voor duurzame energie, elektrochemische energieopslag (batterijen) en opslag van chemische energie (zonnebrandstoffen). U bent van harte welkom.

Waarom u dit niet mag missen

Het symposium Nanotechnology Crossing Borders is een gemeenschappelijk initiatief van Universiteit Hasselt, Zuyd Hogeschool, Brightlands Materials Center en TNO. Deze 3e editie vindt plaats op locatie bij de Universiteit Hasselt (België).

Een aantal redenen waarom u dit event niet mag missen:

  • Inspirerende lezingen over de ontwikkeling van nanomaterialen als katalysatoren voor de chemische omzetting van koolstofdioxide in brandstoffen, met behulp van duurzame elektriciteit of zonlicht als energiebron.
  • Interessante presentaties op het gebied van nanomaterialen en nanotechnologie voor medische diagnostiek en behandeling.
  • Internationaal gerenommeerde sprekers.
  • (Poster)presentaties over nanomaterialen en nanotechnologie door studenten van universiteiten en hogescholen met prijzen voor de studenten die de beste presentatie geven. Een internationale jury selecteert de drie winnende posters met als prijzengeld: 250 euro (eerste plaats), 150 euro (tweede plaats) en 100 euro (derde plaats).

Vorig jaar namen meer dan 150 studenten, universitaire onderzoekers en industriële onderzoekers deel aan het symposium. Kijk voor uitgebreide informatie over het programma op de website nanotechnologycrossingborders.com 

Informatie en aanmelden

Deelname is gratis.

Meer agenda berichten