Agenda

Pleasure, Art & Science-festival 2019

Datum
Tijd
-
Locatie
Maastricht, diverse locaties (zie programma-onderdelen)

Het Pleasure, Art & Science Festival (PAS) wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in Maastricht. Het PAS-festival kent een grote variëteit in het programma. Dit jaar wordt met een aantal thema’s gewerkt. Bijzonder is ook de samenwerking met Brightlands dit jaar: je kunt kennismaken met Brightlands in de daarvoor ingerichte Brightlands Square. Zuyd Hogeschool werkt mee aan het PAS-festival met een aantal interessante lezingen, demonstraties en presentaties, onder andere op het gebied van datavisualisatie en culinair onderzoek en uiteraard vind je Zuyd Hogeschool ook in de Brightlands Square.

Divers programma

Uiteraard is iedereen weer van harte welkom in het Jekerkwartier en valt er veel te zien, te horen, te beleven en te genieten. Bezoekers kunnen deelnemen aan een groot aantal korte lezingen, concerten, dans- en theatervoorstellingen, kunst, demonstraties, rondleidingen en een hapje en een drankje. Speciaal op de vrijdagavond is er de HistoBistro waar historische recepten centraal staan en waar ook geproefd kan worden. Kortom, er is voor ieders smaak wel iets te doen tijdens het PAS-Festival 2019. Het festival is gratis te bezoeken. Zuyd Hogeschool is erbij! Je bent van harte welkom. Kijk voor het complete programma en de locaties op de website van het PAS-festival.

Demonstraties Zuyd lectoren

Lector Kay Schröder verzorgt de demonstratie Data-visualisatie: Het overbruggen van de kloof tussen data en mensen. Data-analyse wordt steeds belangrijker in de wereld van de wetenschap en daarbuiten. Om de enorme hoeveelheden data goed te kunnen begrijpen die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het cruciaal om deze te vertalen naar duidelijke visuele vormen. Ervaar vanavond hoe deze visualisaties worden gerealiseerd via interdisciplinaire samenwerking tussen informatici, ontwerpers en kunstenaars, waardoor het mogelijk wordt verschillende soorten data te begrijpen en interpreteren.
Vrijdag 6 september 19:30-23:00
Bouillonstraat 3 - Onderwijsruimte C 0.302
Zaterdag 7 september 19:00-23:00u
Bouillonstraat 3 - Onderwijsruimte C 0.302

Lector Peter Klosse verzorgt de demonstratie Smaak van de toekomst. De manier waarop we over de toekomst nadenken begint met leren van het verleden. De hedendaagse landbouw en voedselproductie hebben lange tijd geen nadruk gelegd op smaak en nutriëntdichtheid. Het voedsel voor de toekomst moet net zo gemakkelijk, betaalbaar én smakelijk zijn als de voedingsmiddelen die we moeten opgeven.
Vrijdag 6 september 20:15-20:45 (NL) en 21.30-22:00 (EN)
Locatie: Minderbroedersberg 4-6

Meer agenda berichten