Agenda

Graduation Show Kunstacademie Maastricht

Datum
Tijd
-
Locatie
Kunstacademie Maastricht (Zuyd Hogeschool), Herdenkingsplein 12, Maastricht

Van 4 tot en met 7 juli 2019 presenteren studenten van de diverse opleidingen van de Kunstacademie Maastricht hun afstudeerwerk tijdens de zogenaamde Graduation Show op twee verschillende locaties in Maastricht. De aard van de tentoongestelde werken varieert van performance, installatie, grafische vormgeving, illustratie, foto, film, geluidskunst, producten, materialen en objecten tot theoretische reflectie. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 10.00-19.00 uur.

Eindexamenexpositie

Tijdens deze jaarlijkse eindexamenexpositie laten de afstudeerders van de Kunstacademie Maastricht zien hoe zij telkens met andere ogen naar de buitenwereld kijken, reageren en zich positioneren. Zij nodigen de bezoeker uit om het gesprek aan te gaan. De aard van de tentoongestelde werken varieert van performance, installatie, grafische vormgeving, illustratie, foto, film, geluidskunst, producten, materialen, object tot theoretische reflectie.

De afstudeerders van de volgende opleidingen nemen deel:

 • Autonome Beeldende Kunst
 • Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
 • Vormgeving | Architectuur en Interieur
 • Vormgeving | Design
 • Vormgeving | Visuele Communicatie
 • Master Architectuur
 • Master Interieurarchitectuur
 • Master Fine Art and Design | Scientific Illustration
 • Master Fine Art and Design | track Artistic Matters
 • Master Fine Art and Design | track Intercultural Media and Innovation

Opening en locaties

De opening vindt plaats op donderdag 4 juli 2019 om 19.00 uur (locatie Kunstacademie, Herdenkingsplein 12). De expositie loopt van vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli 2019, dagelijks van 10.00-19.00 uur. Toegang is gratis.

Locaties

De Graduation Show vindt plaats op twee locaties:

 • Kunstacademie Maastricht: Herdenkingsplein 12, 6211 PW Maastricht
 • Eiffelgebouw: Petrus Regoutplein, 6211 XX Maastricht

Prijzen

Aansluitend aan de openingsceremonie zal de jaarlijkse Gilbert de Bontridderprijs worden uitgereikt aan een talent van de opleiding Fine Arts. Tijdens de expositie zullen de genomineerden voor de Henriette Hustinxprijs bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt op 5 september 2019 aan 3 excellente alumni van de Faculteit van de Kunsten Maastricht uitgereikt en bedraagt driemaal een geldbedrag van 5.000 euro. 

Meer agenda berichten