De Kunst van het Leren
20 jaar Zuyd

2021 een feestjaar voor Zuyd

Dit jaar vieren we ons 20-jarig bestaan. Met onze 30 academies − bestaande uit circa 50 opleidingen, 25 lectoraten, verschillende expertisecentra en praktijklabs − vormen we een sterke community die officieel in 2001 haar oorsprong vond. Onze voorgeschiedenis in de regio gaat echter veel verder terug, namelijk tot 1823, toen in Maastricht het kunstonderwijs begon. In dit feestjaar gaan we dit gedenkwaardige feit samen met onze studenten, medewerkers en partners vieren en memoreren. Ons motto voor dit jaar: De Kunst van het Leren!

Wat gaan we vieren en waarom?

Een jubileum, een kroonjaar, het porseleinen jaar, de roaring twenties!

Vanuit een aantal fusies in de jaren tachtig tussen diverse HBO-instellingen in onze regio ontstaat in 2001 Hogeschool Zuyd, als uitkomst van de fusie van Hogeschool Limburg en Hogeschool Maastricht. In 20 jaar is Zuyd Hogeschool uitgegroeid tot hét HBO kenniscentrum in de regio zuid waar studenten, medewerkers, en onze partners elkaar ontmoeten en samenwerken. Samenwerken vanuit onderwijs en onderzoek aan regionale thema’s die iedereen raken. Ze gaan over onze gezamenlijke toekomst met een gezonde samenleving, leefbare wijken, een bedrijfsleven dat toekomstproof is en een circulaire economie. De Kunst van het Leren gaat hierover, over deze verbinding tussen jongeren, ouderen, de natuur, de regio, onze instellingen, overheden en het bedrijfsleven. Because: “Everything is Connected”! 

Lees meer over hoe we dit gaan vieren

Feestfilm

Het feestjaar hebben we in de nieuwjaarsnacht op 1-1-2021 geopend met oliebollen, taart, champagne, een klein intiem mini-feestje en de bekendmaking van ons thema ‘De Kunst van het Leren’! Bekijk dit feestelijke kick-off filmpje!

 

Jubilarissen Zuyd in de bloemen gezet

20 januari, onze eerste mijlpaal in het feestjaar. Op deze dag hebben we 52 medewerkers in de bloemetjes gezet omdat ze in het feestjaar 2021 precies 20 jaar in dienst zijn bij Zuyd Hogeschool. De blij verraste medewerkers mailden leuke reacties zoals:  “Wat een leuk gebaar” en “Echt een super leuk initiatief van Zuyd”.

Lees meer over de bloemen voor de jubilarissen

Laat jezelf eens lekker verwennen in ons Teaching Hotel in Maastricht

20 februari, dat vieren we met een leuke februari-winactie voor een hotelovernachting in het Teaching Hotel. We geven 20 vouchers cadeau. Iedereen mag meedoen!

Meer over de winactie

Wie is er in 2001 geboren?

Wij hebben het uitgezocht... en reken maar dat zijn veel studenten bij Zuyd. We vieren graag samen feest en daarom vergeten we natuurlijk ook onze studenten niet. Alle studenten die dit jaar 20 jaar worden, worden door ons feestelijk verrast, maar dat is alles wat we daarover zeggen…

Save the date

We gaan een spetterend feest vieren. Tenminste als het weer mag. Zet 18 september 2021 van 8 uur tot middernacht alvast in je agenda en laat daar niks meer tussenkomen. Op deze zaterdagavond gaan we samen met onze medewerkers een onvergetelijk feest vieren. De rest is nog geheim en de officiële uitnodiging volgt nog. Feestvieren op zaterdagavond vinden we leuker dan op maandagavond, daarom wijken we 2 daagjes af van onze vaste maandelijkse feestdag de 20e!