Student aan het woord
Student aan het woord

Studente Karlijn over de opleiding

Ik ontdekte deze opleiding door een studiekeuzetest. Inmiddels studeer ik hier bijna een jaar en ik kan zeggen dat ik hartstikke blij ben met mijn keuze. Het studieprogramma en de doorgroeimogelijkheden waren voor mij de doorslaggevende factoren. De Oriëntaalse taal die ik heb gekozen is Chinees, omdat ik denk dat hier de beste economische toekomst ligt.

"Deze studie is anders dan een doorsneestudie"

Het is dan ook de enige opleiding op hbo-niveau die Oriëntaalse talen aanbiedt, gecombineerd met beroepsgerichte lessen, zoals communicatie en marketing. Die lessen zorgen voor betere kansen op het vinden van een baan. De werkdruk ligt hoog. Aan het begin valt dat nog mee, maar langzamerhand wordt het intensiever.

Het leukste tot nu toe vond ik het volgen van online lessen met Chinese studenten. Dat was zó bijzonder! Je maakt dan echt mee hoe verschillend wij zijn qua denken en doen. Na afloop, bij de evaluatie van de les bleek dat wij Nederlandse studenten ons gefocust hadden op de beleving:  hoe het is om met Chinese studenten les te hebben, terwijl de Chinese studenten gericht waren op wat zij in die les hadden geleerd.  

Na afloop van deze studie wil ik misschien doorstromen naar Koreastudies op de universiteit in Leiden of wellicht blijf ik wel hangen bij mijn stage bedrijf. Hoe dan ook weet ik dat ik genoeg opties zal hebben.

Iedereen die op een interessante manier out-of-the-box wil studeren raad ik aan om te kiezen voor Oriëntaalse Talen en Communicatie.