Oud-student aan het woord
Oud-student aan het woord

Kelly over het driejarig vwo-traject

In het laatste jaar van het vwo keek ik voor een informatica opleiding bij universiteiten, maar uiteindelijk heb ik toch voor het hbo gekozen. De voornaamste reden was de sfeer tijdens de open dag van HBO-ICT bij Zuyd. Dat beviel mij veel beter. Ik twijfelde over een hbo-opleiding omdat het voelde als het extra jaartje vwo (6 jaar tegenover 5 jaar havo) weggooien. Maar ik was om toen ik hoorde over het vwo-traject waarmee je in 3 jaar je hbo-diploma haalt.

Zo begon ik aan het vwo-traject van HBO-ICT bij Zuyd. Hier heb ik 3 super jaren beleefd. De opleiding heeft een hele leuke community en al snel meldde ik me aan voor spellenavondjes, kerstfeestjes en "solliciteerde" ik om evenementen te organiseren. Via een van deze evenementen, de jaarlijkse bedrijvencontactdag, ben ik op mijn stageplekken terechtgekomen. Daar dacht ik na over werken versus doorstuderen. Ik koos keuzevakken die me de mogelijkheid gaven zonder premaster door te studeren. 

Ik twijfelde over een hbo-opleiding omdat het voelde als het extra jaartje vwo weggooien. Maar ik was om toen ik hoorde over het vwo-traject waarmee je in 3 jaar je hbo-diploma haalt.

Kelly
Oud studente

Tijdens mijn eindstage heb ik definitief besloten dat ik wilde doorstuderen. Ik schreef me in voor de master Business Intelligence and Smart Services (BISS) bij Maastricht University. Deze keuze was eigenlijk heel vanzelfsprekend. De keuzevakken volgde ik in de Brightlands Smart Services campus in Heerlen. Hier zit ook het BISS-instituut dat een rol speelt in mijn huidige masteropleiding. 

Dankzij de samenwerking tussen Zuyd en Maastricht University kon ik meteen in mijn master doorstromen. Ik hoop dit studiejaar mijn master af te ronden en ben inmiddels al bezig met mijn laatste vakken en de scriptie. Na mijn master ga ik op zoek naar werk, het liefst iets innovatiefs binnen de ICT om zo ervaring in het bedrijfsleven op te doen. Verder sluit ik ook niet uit dat het hbo mij in de toekomst nog terug zal zien. Maar dan wel vanaf de andere kant van de collegezaal als docent.