Voor ouders

Informatie voor ouders | Applied Science

De opleiding Applied Science biedt uw zoon of dochter prachtige kansen. De opleiding raakt thema’s die nu en in de toekomst voor onze regio enorm wezenlijk zijn. We dragen daaraan bij met een opleiding die daar inhoudelijk helemaal op aansluit. Circulariteit, verbeterde materialen voor bijvoorbeeld de sportwereld, schonere fabrieken of nanotechnologie. Bij Applied Science komt het voorbij. Onze studenten voeren onderzoek uit waar het werkveld meteen mee verder kan.

En we doen nog een stap extra: ook de manier waarop we opleiden is geheel afgestemd op het werk later. Dat begint met het gegeven dat uw kind direct in de beroepspraktijk gaat studeren op de Brightlands Chemelot Campus. Daar zitten de bedrijven die in de toekomst werkgever kunnen worden. Al tijdens de opleiding komt uw kind in contact met deze bedrijven. In de vorm van gastcolleges door professionals in de beroepspraktijk, door opdrachten van deze bedrijven uit te voeren zodat kennis actueel en relevant is, door gesprekken met het werkveld tijdens deze opdrachten of gewoon… tijdens de koffie.

Meer informatie over Applied Science zoals toelatingseisen, collegegeld en studieopbouw vindt u op de opleidingspagina.

Naar Applied Science

Welkom@

In juni organiseert Applied Science een Welkom@. Daar vertellen we meer over de opleiding, studiefinanciering, de aanschaf van boeken en ICT-middelen. Ook maken de studenten daar kennis met elkaar, de docenten en hun studieloopbaanbegeleider. U bent hier ook welkom. Voor ouders hebben we deze avond een speciaal programma. Wanneer uw zoon of dochter zich voor onze opleiding heeft ingeschreven ontvangt u automatisch een uitnodiging voor deze bijeenkomst via uw zoon of dochter.

Contact

Wij kunnen ons voorstellen dat u specifieke vragen heeft over studiefinanciering, studiebelasting en toekomstperspectief of de aansluiting van de opleiding op een mbo- of wo-opleiding. Natuurlijk kunt u bij ons terecht als u vragen heeft. Neem contact op met het secretariaat van de opleiding via appliedscience@zuyd.nl. Zij zorgen dat u met de juiste persoon in contact komt.