Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Communication and Multimedia Design

Ambitieus, uitdagend en veeleisend. Dat is de Maastricht Academy of Media Design and Technology. Hier, in deze internationale omgeving, kun je je ontwikkelen tot ontwerper van visuele en multimediale communicatie.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Communication and Multimedia Design in?
Je wordt opgeleid tot creatieve ontwerper in interactieve media, die optimaal aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Je bent in staat mee te groeien met de allernieuwste ontwikkelingen op het terrein van communicatie in digitale media. Steeds op zoek naar nieuwe kansen in gebruiksvriendelijke en laagdrempelige toepassingen.

Maastricht Academy of Media Design and Technology
De opleiding maakt deel uit van de Maastricht Academy of Media Design and Technology,  samen met de opleiding Visuele Communicatie. De nadruk ligt op creativiteit en ontwerpdenken, iets minder op ict. Zo krijg je bijvoorbeeld ook vakken als kunstgeschiedenis, cultuurbeschouwing en hedendaagse beeld- en mediacultuur.

Wat ga je leren?
Je  leert in het creatieve ontwerpproces te denken en werken vanuit het gedrag, de behoeften én wensen van de gebruiker. Aan de hand van deze eisen ontwerp je een concept door een koppeling te maken tussen multimedia (tekst, foto, video, audio, animatie) en interactieve applicaties.

Wat ga je worden?
Je kunt kiezen uit twee specialisaties, die tot een specifiek beroep opleiden:

  • Interaction designer: je houdt je bezig met de interactie en gebruiksvriendelijkheid van websites en applicaties die mensen gebruiken in hun dagelijks leven.
  • Multimedia designer: je bedenkt, ontwerpt en bouwt van multimedia applicaties zoals websites, animaties, computerspellen of videofilms.

 

 

Volg MAMDT op Vimeo. 

Volg ons op Facebook

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in Cijfers CMD

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie