Graduation show:
4-7 juli 2019

Faculteit van de Kunsten Maastricht

Van 4 tot en met 7 juli 2019 presenteren studenten van de diverse opleidingen hun afstudeerwerk tijdens de zogenaamde Graduation Show op twee verschillende locaties in Maastricht.

Tijdens deze jaarlijkse eindexamenexpositie laten de afstudeerders zien hoe zij telkens met andere ogen naar de buitenwereld kijken, reageren en zich positioneren. Zij nodigen de bezoeker uit om het gesprek aan te gaan. De aard van de tentoongestelde werken varieert van performance, installatie, grafische vormgeving, illustratie, foto, film, geluidskunst, producten, materialen, object tot theoretische reflectie.

Read English version


De afstudeerders van de volgende opleidingen nemen deel:

Waar en wanneer?

De opening vindt plaats op donderdag 4 juli 2019 om 19.00 uur (locatie Kunstacademie, Herdenkingsplein 12).
De expositie loopt van vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli 2019, dagelijks van 10.00-19.00 uur. Toegang is gratis.

Locaties
Kunstacademie: Herdenkingsplein 12, 6211 PW Maastricht
Eiffelgebouw: Petrus Regoutplein, 6211 XX Maastricht 

In het Eiffelgebouw kun je de afstudeerwerken van de opleiding Vormgeving | Visuele Communicatie bekijken. De overige werken op het Herdenkingsplein.

Prijzen

Aansluitend aan de openingsceremonie zal de jaarlijkse Gilbert de Bontridderprijs worden uitgereikt aan een talent van de opleiding Fine Arts. Tijdens de expositie zullen de genomineerden voor de Henriette Hustinxprijs bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt op 5 september 2019 aan 3 excellente alumni van de Faculteit van de Kunsten Maastricht uitgereikt en bedraagt driemaal een geldbedrag van € 5.000.