This world needs you!
Beeldende Kunsten Maasticht

Beeldende Kunsten Maastricht

Kunstonderwijs heeft geen zin als je niet ruim baan krijgt voor je artistieke brutaliteit, experimenten en het gebruik van 'nieuwe' media. Studeren aan één van de drie Maastrichtse Academies - voorheen Academie Beeldende Kunsten Maastricht - betekent dat je voortdurend op zoek moet willen zijn naar je persoonlijke en artistieke positiebepaling. Wat heb je daarvoor nodig? Talent, ambitie en doorzettingsvermogen. Aparte loot aan de stam is de bachelor Interdisciplinary Arts.

Kunstacademie Maastricht

De Kunstacademie is een inspirerende omgeving waar dingen worden gecreëerd, niet gekopieerd. Waar mensen hebben gekozen voor kunst en vormgeving, die zaken willen onderzoeken, van zichzelf vindingrijk zijn en opvallen door de originele manier waarop ze tegen dingen aankijken.

Artistieke vrijheid
Je krijgt de ruimte voor jouw artistieke brutaliteit, het doen van experimenten en het gebruiken van nieuwe media. De academie is niet alleen een opleiding, maar ook een plaats waar je zelfstandig en in teamverband kunt werken. In de gebouwen vind je verschillende goed uitgeruste werkplaatsen.

Opleidingen

Maastricht Academy of Media Design and Technology

Bacheloropleidingen
De Academy biedt twee bacheloropleidingen aan:

Het opleidingsprogramma bestaat uit heel veel projectonderwijs, waarbij je realistische praktijkopdrachten uitvoert van externe opdrachtgevers. In die projecten werk je vaak ook echt samen met professionals. Bovendien werken veel van je docenten bij een bedrijf of zijn eigen ondernemer. Wil je zien wat voor werk onze studenten recent hebben gemaakt? Of wie onze docenten zijn? Bekijk dan onze website met showcases.

Masteropleiding Fine Arts and Design | Scientific Illustration
In deze internationale masteropleiding leer je nauwkeurige visualisaties te maken van klinische, medische en biologische onderwerpen.  Je wordt getraind in het toepassen van traditionele technieken in combinatie met fotografie, video en computertechnieken om precieze 2D- en 3D-structuren weer te geven.

 

Architectuur Academie Maastricht

De Architectuur Academie is een klein en persoonlijk instituut. De opleidingen zijn pittig en gericht op het bijbrengen van een specifieke houding: die van een ontwerpend onderzoeker. Afgestudeerden zijn specialist in ruimtelijkheid, deskundig op het gebied van ruimtelijke kwaliteit.

Internationaal en persoonlijk
Het onderwijs is internationaal georiënteerd, projectgebonden, flexibel gestructureerd en afgestemd op de individuele student. Dat is het voordeel van een relatief klein instituut gelegen in een internationaal georiënteerde regio.

Praktische professionals
Het is een opleiding voor én door architecten, waar zo’n 80 gastdocenten uit binnen- en buitenland doceren: allemaal professionals met relevante beroepservaring en met twee benen midden in de praktijk.

Opleidingen
Aan de Academie kun je de volgende opleidingen volgen:

Interdisciplinary Arts

Opleiding voor multitalenten
Voor degenen met meerdere talenten die zich niet willen beperken tot één kunstvorm, is Interdisciplinary Arts (iArts) de ideale opleiding. Meerdere kunstvormen zoals  vormgeving, performance, muziek en visuele communicatie worden gecombineerd met het doen van onderzoek en ondernemen.