Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

 • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
 • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
 • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
 • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

For the English version of this page, consult our English website

Laatste nieuws

 • Zelftesten na vakantie en bij start nieuwe studiejaar | 20-07-2021
  Het kabinet vraagt studenten en alle medewerkers uit het middelbaar en hoger onderwijs om zichzelf te testen op het moment dat zij terugkeren uit het buitenland. Daarnaast vraagt het kabinet aan studenten en medewerkers dat zij zich in de eerste twee weken van het nieuwe hogeschooljaar twee keer per week testen. Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig genoeg zelftesten in huis te hebben. Zelftesten zijn verkrijgbaar bij de drogist/apotheek/supermarkt. Studenten met een Zuyd-account kunnen tot 31 juli zelftesten bestellen op www.zelftestonderwijs.nl. Dit geldt niet voor eerstejaarsstudenten. Eerstejaarsstudenten hebben wel vanuit het voortgezet onderwijs (havo/vwo) voor de zomer vier zelftesten meegekregen die zij kunnen gebruiken in de eerste twee weken. 
   

 • Zelftesten vanaf 5 mei gratis te bestellen op portaal | 04-05-2021
  De Vereniging Hogescholen heeft geregeld dat vanaf 5 mei zelftesten besteld kunnen worden. Via de website www.zelftestonderwijs.nl kunnen studenten en medewerkers zich registreren en de zelftesten bestellen. De zelftesten worden kosteloos geleverd op het adres dat de aanvrager op het portaal invult.

  Vrijwillig maar belangrijk
  Het zelftesten is op vrijwillige basis, maar erg belangrijk. Als je twee keer per week een zelftest doet help je mee om coronabesmettingen snel op te sporen en een veilige omgeving te creëren op de hogeschool en daarbuiten. Lees meer over de zelftesten.

  Coronamaatregelen blijven van kracht
  Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om de versoepelingen te kunnen doorvoeren is het belangrijk dat iedereen ook de geldende coronamaatregelen blijft volgen. Dit betekent onder meer dat we nog steeds 1,5 meter afstand houden, dat mondkapjes verplicht blijven en je bij een positieve zelftest niet naar locatie komt. Heb je klachten of is de uitslag van je zelftest positief, laat je dan testen door de GGD.

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

 • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
 • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
 • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
 • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
 • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.