Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

  • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
  • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
  • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
  • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

For the English version of this page, consult our English website

Laatste nieuws (14 juli)

(Terug)reizen naar en vanuit Nederland | 14 juli
Helaas heerst het coronavirus nog steeds alom. Daarom wil Zuyd, met de zomervakantie voor de deur, toch nog de richtlijnen voor reizen onder de aandacht brengen. Voor reizigers die in Nederland arriveren vanuit landen en regio’s die volgens de Nederlandse rijksoverheid code oranje of rood hebben, adviseert de overheid dringend om na aankomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Raadpleeg − ook vlak voor vertrek naar Nederland − de pagina van de Rijskoverheid voor de meest actuele lijst van landen en regio’s waarvoor dit dringende advies geldt.

Code groen of geel
Reis je vanuit een land of regio die volgens de Nederlandse rijksoverheid code groen of geel heeft, dan geldt dit dringende advies niet en volg je (weer) de voor deze categorie geldende richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse en lokale overheid.

Studie, stage of werk
Studenten en medewerkers van Zuyd die naar het buitenland willen reizen voor studie, stage of werk worden gevraagd om eerst goed de tekst onder de vraag ‘Ik wil binnenkort naar het buitenland reizen voor studie of werk, kan ik gaan?’ te lezen in de sectie Veelgestelde vragen op de coronapagina op Zuyd.nl.

Zuyd Hogeschool blij met nieuwe maatregelen hoger onderwijs | 25 juni 
Zuyd Hogeschool is blij met de versoepelingen die het kabinet tijdens de persconferentie van 24 juni heeft aangekondigd. De versoepelde maatregelen betreffen onder meer een verruiming van het gebruik van het openbaar vervoer. Lees meer in het nieuwsbericht

Toetsen op locatie, zo ziet dat er uit | 9 juni
Nog een week en dan gaan de locaties van Zuyd weer beperkt open voor het afnemen van toetsen en voor praktijkoefeningen. Om dat voor studenten en medewerkers zo veilig mogelijk te organiseren, zijn er op alle locaties maatregelen genomen en gelden er voorschriften. In de video hieronder laat student Sander zien hoe toetsen op de locaties van Zuyd er tijdens de coronacrisis uitziet.

Aanmelden voor een opleiding bij Zuyd Hogeschool ook na 1 juni mogelijk | 4 juni
Studiekiezers kunnen zich ook na 1 juni nog aanmelden voor een opleiding bij Zuyd Hogeschool. Belangrijk is wel dat studiekiezers dit zo spoedig mogelijk doen. Uitzondering hierop zijn opleidingen die een selectieprocedure hanteren: hiervoor is de aanmeldtermijn reeds gesloten. Lees meer in het nieuwsbericht.

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

  • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
  • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
  • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
  • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
  • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.