Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

  • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
  • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
  • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
  • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

For the English version of this page, consult our English website

Laatste nieuws

COVID-19 besmettingen | 16 november
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat de afgelopen week 10 studenten positief getest zijn op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuwe besmettingen wederom lager dan de weken ervoor. De GGD Zuid-Limburg verstrekt helaas geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

Corona-ridder Sander bewaakt de 1,5 meter | 10 november         
Het hoger onderwijs mag niet weer dicht! Dus die anderhalve meter is heilig. De corona-ridder van Zuyd Hogeschool, Sander, inspecteert of er geen sprake is van heiligschennis. Zijn inspectieronde is gefilmd.

COVID-19 besmettingen | 10 november
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat de afgelopen week 12 studenten positief getest zijn op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuwe besmettingen, evenals de landelijke trend, fors lager dan de weken ervoor. De GGD Zuid-Limburg verstrekt helaas geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

Corona Lab voor juridische hulp bij Covid19 | 10 november 
Studenten van de opleiding HBO-Rechten van Zuyd Hogeschool gaan mkb-bedrijven en particulieren helpen bij hun juridische vragen die (zijn) ontstaan door de coronamaatregelen. Zij kunnen daarvoor terecht bij het Corona Lab van Zuyd. Mede omdat het Covid-19 virus de samenleving hard raakt, is de dienstverlening kosteloos. Bedrijven en particulieren krijgen zo op een laagdrempelige manier ondersteuning bij deze niet alledaagse materie. Tegelijkertijd kunnen rechtenstudenten hun kennis in praktijk brengen onder begeleiding van docenten en professionals.

Stageplek vinden tijdens corona | 9 november                                 
Een stageplek of stagiaires vinden. Covid19 maakt het er niet makkelijker op. Daarom houdt Zuyd Hogeschool van 9 tot en met 13 november voor de tweede keer het online Carrière Event ‘Ontmoet je toekomst’. Al speeddatend kunnen studenten en bedrijven elkaar op een tijd en dag naar keuze digitaal ‘besnuffelen’.

COVID-19 besmettingen | 2 november
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat de afgelopen week 16 studenten positief getest zijn op COVID-19. In de week van 19 t/m 25 oktober waren 29 studenten positief getest. De GGD Zuid-Limburg verstrekt helaas geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

Buttons up en Zuyd-mondkapjes | 27 oktober
Zwarte mondkapjes met het rode Zuyd-logo erop en maar liefst twaalf verschillende (humoristische) buttons. Ze liggen klaar voor studenten, docenten en medewerkers op elke vestiging van Zuyd Hogeschool. Lees meer in het nieuwsbericht

Studenten in thuisisolatie | 22 oktober
Bij 23 eerstejaarsstudenten van Hotel Management School Maastricht (Hotelschool) is een besmetting met COVID-19 vastgesteld.

De eerstejaarsstudenten wonen in studentenwoningen nabij de hotelschool op de campus, die geëxploiteerd worden door vastgoedbeheerder Holland2Stay. Zij verblijven in thuisisolatie op hun kamer totdat er geen sprake meer is van besmettelijkheid. De studenten vertonen milde tot geen klachten.

De GGD is een bron- en contactonderzoek gestart. Momenteel zijn de meeste studenten op hun huisadres elders en verblijft slechts een beperkt deel van de eerstejaars studenten in de studentenwoningen. Voor zover bekend vertoont geen van hen symptomen.

De Hotelschool heeft besloten het onderwijs na de herfstvakantie voorlopig volledig online aan te bieden voor betreffende studenten (die in september zijn gestart).

Voor studenten en medewerkers die niet persoonlijk door de GGD benaderd worden, is het op dit moment niet nodig om aanvullende maatregelen te nemen. Wel moeten zij alert blijven op symptomen. Twijfelt men of krijg krijgt men coronagerelateerde gezondheidsklachten, dan wordt men gevraagd om voor een gratis coronatest contact op te nemen met GGD Zuid-Limburg: 088-8805005.

De Hotelschool en Holland2Stay hebben nogmaals alle studenten en medewerkers gevraagd zich aan de richtlijnen te houden en ook eigen verantwoordelijkheid te nemen om 1,5 meter afstand te houden.

COVID-19 besmettingen | 21 oktober
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat de afgelopen week 12 studenten positief getest zijn op COVID-19. De GGD Zuid-Limburg verstrekt helaas geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

  • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
  • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
  • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
  • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
  • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.