Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

  • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
  • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
  • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
  • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

For the English version of this page, consult our English website

Laatste nieuws

Corona-update: maatregelen start studiejaar 2021-2022 

Op vrijdag 13 augustus heeft het kabinet tijdens een persconferentie een update over de coronasituatie gegeven. Onder andere over het hoger onderwijs zijn een aantal belangrijke mededelingen gedaan.

Per maandag 30 augustus wordt de 1,5 meter-maatregel in het hoger onderwijs opgeheven. Wij zijn blij en opgelucht dat er hierdoor (veel) meer fysiek onderwijs mogelijk zal zijn! Dit is belangrijk voor zowel onze studenten als voor onze docenten en andere medewerkers. Uiteraard zullen wij ons best doen, onder toepassing van de geldende regels, een zo veilig als mogelijke studie- en werkomgeving te creëren.

Groepsgrootte
Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 studenten per ruimte waar onderwijsactiviteiten plaatsvinden, exclusief docenten en/of begeleiders. Dit geldt voor alle onderwijsactiviteiten, voor de bibliotheken en voor de restaurants indien deze niet ingericht zijn als afhaallocatie maar zitplaatsen hebben.

Mondkapjesplicht
Vanaf maandag 23 augustus geldt weer de afspraak dat we bij Zuyd allemaal een mondkapje dragen als we ons verplaatsen door de onderwijsgebouwen. Op een vaste zitplaats en tijdens een onderwijsactiviteit kan het mondkapje af, met uitzondering van praktijklessen waarbij brancheprotocollen mondkapjes verplicht stellen. De maatregel gaat al op 23 augustus in omdat de drukte in de gebouwen in verband met tentamens en introductie-activiteiten aan het toenemen is.

Basismaatregelen hygiëne en gezondheid
De reeds bekende hygiëne- en gezondheidsrichtlijnen blijven we handhaven. Dit betekent dat er voldoende desinfecteermiddel aanwezig is en oppervlakken frequent worden schoongemaakt. Tevens maken we gebruik van een adequaat ventilatiesysteem conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Verder blijft het belangrijk dat studenten en medewerkers de basisrichtlijnen volgen (regelmatig handen wassen; niesten en hoesten in de elleboog; thuisblijven bij klachten en je laten testen bij de GGD; quarantaineregels naleven; ruimten voldoende ventileren).

Zelftesten en vaccineren
We vragen studenten en medewerkers twee keer per week een zelftest te doen, zeker als ze naar Zuyd komen en/of een introductie-activiteit hebben. Zelftesten zijn nog tot nader order (gratis) aan te vragen via www.zelftestonderwijs.nl. Verder vragen we studenten en medewerkers gebruik te maken van de mogelijkheden zich te vaccineren. Zowel zelftesten en vaccineren helpen het aantal besmettingen bij Zuyd zo klein mogelijk te houden, en het onderwijs veilig.

 

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

  • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
  • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
  • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
  • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
  • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.