Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

  • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
  • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
  • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
  • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

For the English version of this page, consult our English website

Laatste nieuws (29 september)

Persconferentie 28 september | 29 september
Premier Rutte heeft maandagavond 28 september bekendgemaakt dat de landelijke corona-maatregelen verder aangescherpt worden. Voor het onderwijs van Zuyd Hogeschool hebben deze aanscherpingen geen directe gevolgen; het onderwijs gaat gewoon door zoals het sinds begin dit studiejaar georganiseerd is. Met inachtneming van de spelregels uiteraard en volgens de geldende branchecodes. Lees meer in het nieuwsbericht.

COVID-19 besmettingen | 22 september
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat de afgelopen dagen 1 student positief getest is op COVID-19. Daarmee zijn in totaal 14 studenten van Zuyd besmet of besmet geweest met COVID-19. GGD Zuid-Limburg verstrekt helaas geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

COVID-19 besmettingen | 18 september
De GGD Zuid-Limburg heeft ons geïnformeerd dat na 14 september er geen nieuwe besmettingen geconstateerd zijn bij medewerkers en studenten van Zuyd Hogeschool. GGD Zuid-Limburg verstrekt geen informatie over het aantal studenten of medewerkers dat inmiddels genezen is.

L1 volgt eerstejaarsstudenten in coronatijd | 17 september
L1 volgt de komende maanden drie eerstejaarsstudenten om te zien hoe studeren in coronatijd bevalt. Hun verhalen zijn te zien in 'Limburg Centraal'. Lees meer in het nieuwsbericht

COVID-19 besmettingen | 16 september
De GGD Zuid-Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat per 14 september 13 studenten positief getest zijn op COVID-19. Bij de update van 10 september waren 9 studenten positief getest. Dit is gelijk aan het aantal studenten uit de update van 7 september. GGD Zuid-Limburg verstrekt geen informatie over het aantal studenten dat inmiddels genezen is.

Elkaar leren kennen op 1,5 meter | 10 september
Oké je gaat studeren. De lesstof, is natuurlijk belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de vraag: wie zijn je studiegenoten en docenten? Hoe bevalt je opleiding en hoe leer je elkaar nou goed kennen in tijden van corona? Lees meer in het nieuwsbericht

ZZP'ers van blijvend belang na coronacrisis | 9 september
ZZP'ers en flexwerkers zijn ook na corona nodig om Nederland uit de crisis te trekken. Dat schrijft lector Employability van Zuyd Jol Stoffers in het boek 'Kansrijk uit de coronacrisis'. Lees meer in het nieuwsbericht.

Vijf studenten positief getest op coronavirus | 1 september
De GGD Zuid Limburg heeft Zuyd Hogeschool geïnformeerd dat vijf studenten van Zuyd positief zijn getest op het COVID-19 virus. Het gaat om studenten van verschillende opleidingen en locaties. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat voor zover nu bekend de besmettingen in alle gevallen hebben plaatsgevonden in de privésfeer en niet op een van de Zuyd-locaties. Lees meer in het nieuwsbericht

Zo studeren en werken we veilig in het nieuwe studiejaar  | 19 augustus
Studiejaar 2020-2021 staat voor de deur en als Zuyd Hogeschool zijn we blij onze studenten en medewerkers weer te kunnen begroeten, online én op locatie. Want hoewel de lessen vanwege het coronavirus deels nog online worden gegeven, mogen we vanaf het nieuwe studiejaar gelukkig ook weer onderwijs op locatie aanbieden. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en zich veilig voelt, hebben we tal van maatregelen genomen en gelden er een aantal spelregels. Lees meer in het nieuwsbericht

(Terug)reizen naar en vanuit Nederland | 14 juli
Helaas heerst het coronavirus nog steeds alom. Daarom wil Zuyd, met de zomervakantie voor de deur, toch nog de richtlijnen voor reizen onder de aandacht brengen. Voor reizigers die in Nederland arriveren vanuit landen en regio’s die volgens de Nederlandse rijksoverheid code oranje of rood hebben, adviseert de overheid dringend om na aankomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Raadpleeg − ook vlak voor vertrek naar Nederland − de pagina van de Rijskoverheid voor de meest actuele lijst van landen en regio’s waarvoor dit dringende advies geldt.

Code groen of geel
Reis je vanuit een land of regio die volgens de Nederlandse rijksoverheid code groen of geel heeft, dan geldt dit dringende advies niet en volg je (weer) de voor deze categorie geldende richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse en lokale overheid.

Studie, stage of werk
Studenten en medewerkers van Zuyd die naar het buitenland willen reizen voor studie, stage of werk worden gevraagd om eerst goed de tekst onder de vraag ‘Ik wil binnenkort naar het buitenland reizen voor studie of werk, kan ik gaan?’ te lezen in de sectie Veelgestelde vragen op de coronapagina op Zuyd.nl.

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

  • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
  • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
  • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
  • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
  • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.