Coronavirus

Zuyd en het coronavirus

Op deze pagina vind je nieuws en informatie rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool.

  • Wij verzamelen de veelgestelde vragen in een overzicht. Bekijk de veelgestelde vragen.
  • De nieuwsberichten rondom corona van de afgelopen maanden verzamelen we op de pagina coronanieuws.
  • Studenten en medewerkers vinden de meest actuele informatie op Zuydnet (niet voor externen toegankelijk). Check ook de Facebookpagina's van Zuyd.
  • Toch nog een vraag na het lezen van deze pagina en de FAQ's? Onderaan deze pagina vind je een overzicht met contactgegevens. 

Laatste nieuws (28 mei)

Vanaf 15 juni beperkte herstart: maatregelen en voorschriften toetsen op locatie
| 28-05-2020
Zuyd Hogeschool is blij dat, in lijn met het coronabeleid van het kabinet, haar locaties vanaf 15 juni weer beperkt open gaan voor het afnemen van toetsen en, in beperkte mate, voor praktijkoefeningen. Deze activiteiten op locatie vinden plaats in de periode van 15 juni tot 18 juli.

Om voor haar studenten en medewerkers een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, heeft Zuyd op alle locaties diverse hygiëne- en logistieke maatregelen genomen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en het ‘Herstart protocol hbo’ van de Vereniging Hogescholen. Te denken valt aan extra schoonmaak, het beschikbaar stellen van desinfecterende handzeep en handgel, gescheiden ingangen en looproutes, eenrichtingsverkeer, voorrangsregels op smalle trappen en het beschikbaar stellen van extra beschermingsmiddelen voor studenten en medewerkers tijdens praktijkonderwijs waar de 1,5 meter afstand moeilijk te handhaven is. Ook heeft overleg plaatsgevonden met onder andere het openbaar vervoer, betrokken gemeentes en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Studenten en medewerkers mogen alleen naar de locatie komen wanneer (en voor de tijd dat) zij een ingeroosterde activiteit hebben en moeten de locatie daarna meteen verlaten. Zuyd vraagt hen bij voorkeur met de fiets, te voet of met de auto te komen en openbaar vervoer te vermijden. Verder geldt nog altijd als uitgangspunt dat Zuyd het reguliere onderwijs online invult en medewerkers thuis werken.

Meer informatie is te vinden bij de Veelgestelde vragen op de coronapagina van deze website. Studenten en medewerkers vinden alle informatie over de maatregelen en voorschriften op de locaties op het intranet van Zuyd: Zuydnet (niet toegankelijk voor externen).

Zuyd wenst alle studenten en medewerkers die de komende weken voor een toets of praktijkoefening naar Zuyd komen veel succes met de voorbereiding!

Online hulp bij de juiste studiekeuze | 20 mei
De twijfelaars onder de studiekiezers hebben het dit jaar extra lastig doordat ze niet meer terecht kunnen op de locaties, bijvoorbeeld om te proefstuderen. Juist voor die groep biedt Zuyd Hogeschool een aantal extra mogelijkheden om te helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees meer in het nieuwsbericht

Zuyd Hogeschool organiseert online speeddate voor bedrijven en studenten | 12 mei
Door het coronavirus zal voor velen thuis werken en online studeren de komende tijd de norm blijven. Dit maakt het voor bedrijven en studenten lastiger om elkaar te vinden, bijvoorbeeld als het gaat om afstudeer- en onderzoeksopdrachten, stages en (tijdelijke) vacatures. Om bedrijven en studenten het makkelijker te maken met elkaar in contact te komen organiseert Zuyd Hogeschool van 25 t/m 29 mei een online speeddate-event. Lees meer in het nieuwsbericht.

Overig coronanieuws

Bekijk de pagina 'Coronanieuws' voor alle (overige) berichtgeving rondom het coronavirus en Zuyd Hogeschool. 

Klik hier voor de pagina 'Coronanieuws'

Contact met Zuyd

  • Bezoekers/relaties/ouders: stuur je vraag naar corona@zuyd.nl.
  • Studenten: neem contact op met je opleiding of mail naar corona@zuyd.nl (vermeld je opleiding!).
  • Medewerkers: neem contact op met je leidinggevende of mail naar corona@zuyd.nl.
  • Leidinggevenden: kijk op Zuydnet voor de relevante contactpersonen en -gegevens.
  • Journalisten: neem contact op met Rolf van Stenus op 06 2375 7221 of via rolf.vanstenus@zuyd.nl.

Overig contact en relevante websites

Zuyd volgt de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken (reisadviezen) en de Vereniging Hogescholen.