Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Verpleegkunde

Als hbo-verpleegkundige zul je alles doen wat in je vermogen ligt om de patiënt te helpen, als deze door ziekte, handicap of stoornis zorg nodig heeft. Je bent verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de coördinatie van de verpleegkundige zorg en maakt deel uit van een verpleegkundig en een multidisciplinair team.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Verpleegkunde in?
Als hbo-verpleegkundige zul je alles doen wat in je vermogen ligt om de patiënt te helpen, als die door ziekte, handicap of stoornis zorg nodig heeft. Je bent verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de coördinatie van de verpleegkundige zorg en maakt deel uit van een verpleegkundig en een multidisciplinair team. Hierbij richt je je op de volgende aandachtsgebieden:

  • het verlenen van zorg 
  • het organiseren van zorg
  • het bewaken en bevorderen van kwaliteit van zorg
  • het communiceren en samenwerken in de zorg
  • het bevorderen van gezondheid

Wat kun je worden?
Het beroep van verpleegkundige is zeer gevarieerd en biedt veel mogelijkheden en uitdagingen, voor vrouwen én mannen. Ook kun je op verschillende plekken aan het werk gaan. Zo werkt een verpleegkundige niet alleen in ziekenhuizen, maar kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in een verpleegkliniek of huisartsenpraktijk. 

Logo Facebook  Volg ons ook op Facebook

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Verpleegkunde

Meerdere opleidingsvarianten zijn mogelijk

Je kunt de opleiding Verpleegkunde in verschillende varianten volgen. Er zijn drie soorten trajecten:

  • Reguliere trajecten
  • Verkorte trajecten
  • Technische leerroutes (T-stroom)

Alle trajecten zijn ook als duale opleiding te volgen. Dat betekent dat je studeert terwijl je werkt.

Variantenoverzicht
Welke varianten voor jou mogelijk zijn met jouw vooropleiding, kun je in het onderstaande overzicht zien. Iedere vooropleiding heeft een eigen kleur. Als je de kleur van jouw vooropleiding tegenkomt in de opleidingsvariant, kun jij die variant volgen. De studieopbouw is voor de meeste varianten gelijk; de opleidingsduur en de toelatingseisen variëren. Lees meer over de verkorte trajecten, de duale variant en de technische leerroute

Zorg en Technologie Ad

Lees meer

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie