Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Verpleegkunde

Als hbo-verpleegkundige zul je alles doen wat in je vermogen ligt om de patiënt te helpen, als deze door ziekte, handicap of stoornis zorg nodig heeft. Je bent verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de coördinatie van de verpleegkundige zorg en maakt deel uit van een verpleegkundig en een multidisciplinair team.

De opleiding in het kort

Veranderingen in de opleiding
Vanwege de veranderingen in de zorg in Nederland start er vanaf schooljaar 2016-2017 een volledig vernieuwde opleiding. De informatie op de website wordt in de komende periode daarop aangepast.

Wat houdt de opleiding Verpleegkunde in?
Om een verpleegkundige te worden, die goed is voorbereid op het beroep in de toekomst leer je het volgende:

  • Vakinhoudelijk handelen
  • Communicatie
  • Samenwerking 
  • Kennis en wetenschap
  • Maatschappelijk handelen
  • Organisatie
  • Professionaliteit en kwaliteit

Wat kun je worden?
Het beroep van verpleegkundige is zeer gevarieerd en biedt veel mogelijkheden en uitdagingen, voor vrouwen én mannen. Ook kun je op verschillende plekken aan het werk gaan. Zo werkt een verpleegkundige niet alleen in ziekenhuizen, maar kun je bijvoorbeeld ook aan de slag in een verpleegkliniek of huisartsenpraktijk. 

Logo Facebook  Volg ons ook op Facebook.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Verpleegkunde

Meerdere opleidingensvarianten zijn mogelijk

In verband met herstructurering van de opleiding zijn nu nog niet alle opleidingsvarianten bekend. Meer informatie volgt binnenkort

Zorg en Technologie Ad

Lees meer

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie