Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Fysiotherapie

Wil je met mensen werken en ben je ge├»nteresseerd in het menselijk lichaam en vooral in het behandelen van mensen met lichamelijke klachten, dan is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou.

De opleiding in het kort

Wat houdt fysiotherapie in?
Fysiotherapie is een veelzijdig paramedisch vak. Je behandelt mensen met lichamelijke klachten. Problemen in bewegingsmogelijkheden beïnvloeden het dagelijks functioneren van de mens. Als fysiotherapeut probeer je lichamelijke klachten te verhelpen en/of te voorkomen, zodat je patiënt weer zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven en de dingen kan doen die voor hem belangrijk zijn.

Wat kun je worden?
Na het behalen van je diploma kun je als algemeen fysiotherapeut een de slag in een eigen praktijk of een groepspraktijk. Je kunt tevens aan de slag in gezondheidszorgorganisaties, zoals het ziekenhuis, revalidatiecentra, instellingen voor mensen met een handicap en verpleeghuizen. Je kunt ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven of in fitnesscentra.

 

Beste opleiding

Als jaren staat Fysiotherapie op de 1e plaats in de Hbo Keuzegids. In de editie van 2015 staat:

"Heerlen koppelt zijn pittige studie aan intensieve begeleiding en een vlekkeloze organisatie, met als resultaat indrukwekkende slaagcijfers.

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Fysiotherapeut

Meerdere varianten zijn mogelijk

 Er zijn verschillende varianten van de opleiding Fysiotherapie.

 • Verkort programma
  In deze studievariant kun je de opleiding Fysiotherapie in drie jaar in plaats van vier jaar doorlopen. We stellen dan wel extra eisen aan je vooropleiding, bijvoorbeeld een bachelor of master Bewegingswetenschappen of bepaalde opleidingen van sporthogescholen of Sporthochschulen.
 • Universitair traject 
  Met dit traject kun je als vwo’er met goede studieprestaties in vier jaar de hbo-opleiding Fysiotherapie  én een universitaire Master of Science (theoretisch van aard) halen. Dit traject is een samenwerking met de Universiteit Maastricht. Lees dit document voor meer informatie.
 • Topsportregeling
  De opleiding Fysiotherapie is een topsportvriendelijke opleiding. Naast de normale topsportregeling houden we extra rekening met jou als je topsporter bent.
 • Verkort Duitstalig programma
  Voor Duitse fysiotherapeuten die willen bijscholen is er een verkort Duitstalig programma.  

 

Meer informatie

stuur een e-mail

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie