Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Fysiotherapie

Wil je met mensen werken en ben je ge├»nteresseerd in het menselijk lichaam en vooral in het behandelen van mensen met lichamelijke klachten, dan is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou.

De opleiding in het kort

Wat houdt fysiotherapie in?
Fysiotherapie is een veelzijdig paramedisch vak. Je behandelt mensen met lichamelijke klachten. Problemen in bewegingsmogelijkheden beïnvloeden het dagelijks functioneren van de mens. Als fysiotherapeut probeer je lichamelijke klachten te verhelpen en/of te voorkomen, zodat je patiënt weer zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven en de dingen kan doen die voor hem belangrijk zijn.

Wat kun je worden?
Na het behalen van je diploma kun je als algemeen fysiotherapeut een de slag in een eigen praktijk of een groepspraktijk. Je kunt tevens aan de slag in gezondheidszorgorganisaties, zoals het ziekenhuis, revalidatiecentra, instellingen voor mensen met een handicap en verpleeghuizen. Je kunt ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven of in fitnesscentra.

 

Beste opleiding

In de Hbo Keuzegids 2013 en 2014 staat Fysiotherapie op de 1e plaats.

"Voor een uitmuntende opleiding fysiotherapie moet je in Heerlen zijn. Studenten en deskundigen wijzen de opleiding unaniem en met afstand aan als de topper." 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Fysiotherapeut

Meerdere varianten zijn mogelijk

 Er zijn verschillende varianten van de opleiding Fysiotherapie.

 • Verkort programma
  Deze studievariant biedt de mogelijkheid om de opleiding Fysiotherapie in drie jaar in plaats van vier jaar te doorlopen. Voldoende extra vooropleiding, zoals de Bachelor of Master Bewegingswetenschappen of bepaalde opleidingen van Sporthogescholen of Sporthochschulen, is dan wel een vereiste.
 • Universitair traject
  Het universitair traject Fysiotherapie is een samenwerking met de Universiteit Maastricht. In dit traject wordt aan vwo’ers met goede studieprestaties de mogelijkheid geboden om in vier jaar een programma te volgen waarbij de registratie als fysiotherapeut en een universitaire Master of Science (theoretisch van aard) worden behaald. Lees dit document voor meer informatie over dit traject.
 • Topsportregeling
  De opleiding fysiotherapie is een topsportvriendelijke opleiding. Naast de minimumregeling voor topsporters wordt er bij de opleiding extra rekening gehouden met de student die tevens topsporter is. Lees meer over deze regeling.
 • Verkort Duitstalig programma
  Voor Duitse fysiotherapeuten kent de opleiding een verkort Duitstalig programma. Dit programma is niet toegankelijk voor andere belangstellenden. Voor meer informatie over dit programma kun je kijken op de website.

 

 

 

Meer informatie

stuur een e-mail

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie