Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Fysiotherapie

Wil je met mensen werken en ben je ge├»nteresseerd in het menselijk lichaam en vooral in het behandelen van mensen met lichamelijke klachten, dan is de opleiding Fysiotherapie iets voor jou.

De opleiding in het kort

Wat houdt fysiotherapie in? 
Fysiotherapie is een veelzijdig paramedisch vak. Je behandelt mensen met lichamelijke klachten. Problemen in bewegingsmogelijkheden beïnvloeden het dagelijks functioneren van de mens. Als fysiotherapeut probeer je lichamelijke klachten te verhelpen en/of te voorkomen, zodat je patiënt weer zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het dagelijks leven en de dingen kan doen die voor hem belangrijk zijn. 

Wat kun je worden?
Na het behalen van je diploma kun je als algemeen fysiotherapeut een de slag in een eigen praktijk of een groepspraktijk. Je kunt tevens aan de slag in gezondheidszorgorganisaties, zoals het ziekenhuis, revalidatiecentra, instellingen voor mensen met een handicap en verpleeghuizen. Je kunt ook werkzaam zijn in het bedrijfsleven of in fitnesscentra.

 

 

 

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Fysiotherapeut

Meerdere varianten zijn mogelijk

 Er zijn verschillende varianten van de opleiding Fysiotherapie.

  • Universitair traject voor vwo'ers 
    Met dit traject kun je als vwo’er met goede studieprestaties in drie jaar de hbo-opleiding Fysiotherapie en een universitaire Master of Science (theoretisch van aard) in één jaar halen. Dit traject is een samenwerking met de Universiteit Maastricht. Lees de factsheet voor meer informatie. 

  verkorte studie voor vwo'ers

  • Topsportregeling
    De opleiding Fysiotherapie is een topsportvriendelijke opleiding. Naast de normale topsportregeling houden we extra rekening met jou als je topsporter bent.

 

Toelatingseisen

Meer informatie

stuur een e-mail

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie