Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Autonome Beeldende Kunst

This world needs us!
Waarom? Omdat beeldende kunstenaars de wereld beter en mooier kunnen maken. Bij de opleiding Autonome Beeldende Kunst krijg je alle ruimte jezelf te ontwikkelen tot beeldend kunstenaar.

De opleiding in het kort

Wat houdt de opleiding Autonome Beeldende Kunst in?
Wie komt studeren bij de opleiding Autonome Beeldende Kunst, komt terecht in een inspirerende omgeving waar dingen worden gemaakt, niet gekopieerd. Een omgeving waar mensen hebben gekozen voor beeldende kunst. Mensen die dingen onderzoeken, van zichzelf vindingrijk zijn en vaak opvallen door de originele manier waarop ze tegen dingen aankijken. Mensen die ook ambitieus durven te zijn, gedisciplineerd en veeleisend. Een omgeving waar niet alleen dingen worden gemaakt, maar waar ook wordt nagedacht over wat kunst eigenlijk is en wat je er mee wil.

Cultuur van eigenheid
Bij de opleiding vind je onafhankelijke mensen, die ergens voor staan. Zij zullen niet vanzelfsprekend achter heersende meningen aanrennen, maar ze weten ook dat de vele vragen die er zijn te bedenken op het gebied van beeldende kunst vaak niet alleen beantwoord kunnen worden, maar vragen om een voortdurende en gezamenlijke uitwisseling van idee├źn en argumenten over kunst.

Je komt terecht in een omgeving waar je op verschillende manieren kennis maakt met het werkveld en waar je toegang kunt krijgen tot de professionele kunstwereld. Wat dat betreft is Beeldende Kunst van Zuyd niet alleen een opleiding, maar ook een plaats waar je zelfstandig en hoofdzakelijk in je eigen tempo kan werken aan de professionalisering van jouw kunstenaarschap.

Alle ruimte
Bij de opleiding Autonome Beeldende Kunst krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen tot beeldend kunstenaar. Je leert werken met een groot aantal materialen en technieken, waaronder nieuwe media. Je krijgt een breed inzicht in de beeldende mogelijkheden van 2D-, 3D- en 4D-vormgeving.

Wat kun je worden?
Na deze opleiding ben je officieel beeldend kunstenaar. Je kunt het kunstenaarschap op verschillende manieren tot uiting laten komen. Naast je werk als autonoom beeldend kunstenaar, kun je bijvoorbeeld ook optreden als creatief denker in organisaties, tentoonstellingen en kunstmanifestaties samenstellen of actief zijn als kunstcriticus.

Beste opleiding!

In de Hbo Keuzegids 2014 en 2015 staat Beeldende Kunst  op de 1e plaats.      
               "...veel tevreden studenten, die vooral vinden dat ze veel steun krijgen bij het ontwikkelen van hun algemene vaardigheden, zoals een kritische houding en probleemoplossend vermogen..."

Volg ons

Studie in cijfers

Wil je weten hoe onze huidige studenten deze opleiding beoordelen? En wat je kansen zijn op een baan? Bekijk dan de onderstaande objectieve informatie gebaseerd op openbare, betrouwbare bronnen (zie Studiekeuze123). Hiermee kun je onze opleiding vergelijken met het landelijk gemiddelde. Studie in cijfers kun je trouwens bij iedere bacheloropleiding van Zuyd vinden.

Studie in cijfers Zuyd Opleiding Beeldende Kunst

Contact

Meer contactinformatie

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie