Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Studeren 4

Voorzieningen

Zuyd Hogeschool biedt jou een optimale leeromgeving. Als student van onze hogeschool kun je gebruik maken van uitstekende voorzieningen en faciliteiten. We noemen er hier een paar die voor jou als aankomend student interessant zijn.

Kennis- en Informatiecentrum
In Heerlen vind je in de centrale hal op de derde verdieping het Kennis- en Informatiecentrum. Bij deze centrale informatiebalie krijg je brochures van alle opleidingen van de hogeschool, dus ook van de opleidingen in Maastricht en Sittard. 

Bibliotheek
De bibliotheek heeft vestigingen op acht locaties. Je kunt er gebruik maken van computer- en studiefaciliteiten en diverse soorten media inzien en lenen. Via de bibliotheeksite kun je diverse databanken raadplegen. De gratis bibliotheekpas geeft toegang tot andere bibliotheken in de regio zoals de Universiteitbibliotheek Maastricht. Meer informatie vind je op de website van hogeschoolbibliotheek.

Boeken kopen

Voor aanvang van je studie informeert de opleiding je per brief en/of mail over de boeken die je nodig hebt. In de brief staat precies hoe en waar je dat kunt doen. Bij sommige opleidingen kun je via het intranet van de hogeschool bestellen. Andere opleidingen adviseren je online je boeken te bestellen, bijvoorbeeld bij Studystore. Op de site van Studystore kun je in dat geval de bestellijst van jouw opleiding vinden.

Tweedehandsboeken
Studieboeken zijn duur en soms gebruik je ze maar kort. Je kunt er dan ook voor kiezen om boeken tweedehands aan te schaffen. Dat kan via de digitale boekenbeurs van de hogeschool. Zodra je bent ingeschreven bij de hogeschool, krijg je toegang tot de boekenbeurs op het intranet van de hogeschool.

Ict
Zuyd biedt een online, flexibele leer- en werkomgeving en uitstekende voorzieningen op het gebied van ict. In alle gebouwen vind je computer-werkplekken. Er is een draadloos computernetwerk, je krijgt je eigen computer account met e-mailadres, opslagcapaciteit en printvoorzieningen. De ict helpdesk biedt ondersteuning; je kunt er met al je ict-vragen terecht.

Laptop
Voor veel opleidingen heb je een laptop nodig. Van jou als nieuwe student wordt verwacht dat je bij start van je studie een notebook en software aanschaft. Op de notebook-website vind je informatie over welke notebooks geschikt zijn.

Audiovisuele middelen

Als je tijdens je studie een presentatie houdt, een interview afneemt of een video-opname maakt, dan kun je bij de av-dienst een laptop, beamer of videocamera lenen. De medewerkers van de av-dienst zijn je graag van dienst.

Printen, kopiëren, scannen 
Op alle locaties kun je met je studentenkaart printen, kopiëren en scannen. Je kunt printopdrachten verzenden vanaf de vaste apparatuur van Zuyd, maar ook vanaf je telefoon, tablet of laptop. Je scriptie of werkstuk kun je op professionele wijze laten produceren bij de centrale repro in Maastricht. Voor sheets, ringbanden, en meestal ook voor schrijfblokken, pennen, etc. kun je terecht op verkooppunten op de locaties.

Restaurants
Alle locaties van de hogeschool hebben een restaurant met een ruime keuze aan producten. Daarnaast vind je op alle locaties frisdrank- en snoepautomaten en coffee corners. In Heerlen kun je bovendien voor een hapje en een drankje terecht in Grand Café de Hoeve, een leerbedrijf dat wordt gerund door studenten van de opleiding Facility Management. 

Vervoer en parkeren
Onze locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bij alle locaties zijn er bushaltes waar zeer regelmatig bussen stoppen. Bij een aantal locaties van de hogeschool geldt betaald parkeren. Voor € 1,15 euro kun je je auto parkeren. Voor € 5 kun je een parkeerkaart aanschaffen die je kunt opladen met je pinpas. Fiets, brommer en scooter kun je stallen in de gratis fietsenstalling.

 

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie